Acord entre l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Generalitat per a la construcció d'un nou ambulatori

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Generalitat han signat un Pacte de ciutat que preveu diferents mesures per millorar la qualitat del servei que reben els ciutadans, crear noves infraestructures i reduir les desigualtats en salut.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han coincidit en la importància que les administracions sumin esforços amb l'objectiu de millorar l'atenció que reben els ciutadans.

El Pacte té una dura de 4 anys i preveu mesures com ara la construcció d'un nou ambulatori, que ha de substituir al que hi ha a l'avinguda Constitució.

L'Ajuntament cedirà un terreny per a la construcció d'aquesta nova instal·lació.

La col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat també busca potenciar la coordinació i integració de la salut comunitària, que inclou la salut mental i l'atenció integrada social i sanitària i millorar la qualitat i el confort dels serveis sanitaris que es presten en el municipi.

De fet, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat aquesta manera de fer "coordinada i que situa la persona al centre del sistema, i que suposa el tercer pacte de ciutat d'aquest tipus", després dels signats a l'Hospitalet i a Cornellà de Llobregat.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha posat en valor que la ciutat compti amb "equipaments sanitaris de primer ordre" que donen servei a la zona nord de la comarca "i amb les accions recollides en aquest pacte reforcem aquesta centralitat".


Potenciar la salut comunitària

La consellera Vergés ha posat l'accent en que Sant Andreu de la Barca és un municipi pioner en la promoció d'estils de vida saludables i el conveni signat preveu potenciar el treball en xarxa entre salut i serveis municipals per potenciar actuacions de salut comunitària.

Entre aquests àmbits, es consideren prioritaris els hàbits saludables, la prevenció de les drogodependències, l'envelliment saludable als centres residencials, la salut sexual i la detecció de la violència de gènere i la resolució de l'atenció primària, entre d'altres.

Pel que fa a l'àmbit de la salut mental i les addicions s'impulsaran projectes adreçats a la lluita contra l'estigma, la participació activa i l'apoderament de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

També es promouran accions adreçades a la inserció laboral i social d'aquestes persones, que incloguin també habitatge per a elles.

En el Pacte de ciutat també s'aposta per avançar en la integració de l'atenció social i sanitària i respondre de forma conjunta i consensuada a les necessitats de les persones.

També es preveu consolidar el Protocol de detecció i actuació conjunta en situacions de risc i desemparament d'infants i adolescents.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top