Acord entre Torrot y AMB per fomentar l'ús de vehicles elèctrics als serveis municipals metropolitans

Fidels a la seva voluntat per la promoció de noves formes de mobilitat elèctrica que ajudin a lluitar contra la contaminació en zones urbanes i a millorar la qualitat de vida de les persones a les grans ciutats, Torrot i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han arribat a un acord per impulsar l’ús de motos elèctriques a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans.
 
L’acord signat per Joan Rodríguez -Director de Màrketing de Torrot- i Antoni Poveda -Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB- preveu l’ús de tres unitats del model Torrot Muvi -dos policials i una estàndard- perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics i interconnectats en els seus desplaçaments institucionals.

“Per a nosaltres és un gran orgull poder arribar a aquesta mena d'acords amb una institució com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que els nostres vehicles poden realment facilitar la vida de les persones a les grans ciutats. Esperem poder arribar a més acords de futur per fer créixer encara més la mobilitat sostenible”, ha explicat el responsable de Màrketing de Torrot, Joan Rodríguez. “La Muvi és un vehicle capaç d’adaptar-se a les necessitats específiques de qualsevol col·lectiu com l’administració, els cossos de seguretat i la sanitat, entre d’altres, gràcies a la incorporació dels aparells personalitzats per satisfer els requeriments de cadascun dels sectors”,  ha assenyalat.

El conveni de col·laboració entre Torroti l’AMB s’emmarca dins del pla de desenvolupament i impuls de la mobilitat elèctrica urbana que actualment lidera l’empresa catalana, una col·laboració que obre les portes entre ambdues entitats a futures accions per a seguir millorant els sistemes de transport i la mobilitat sostenible a les grans ciutats, gràcies a l’ús de vehicles elèctrics amb zero emissions a l’atmosfera.

“L’objectiu és introduir, mica en mica, la mobilitat elèctrica en el dia a dia dels treballadors i dels ciutadans de l’àrea metropolitana. Aquests convenis ens faciliten i obren camí cap a un veritable canvi d’hàbits. Les administracions, en aquest cas, hem de donar exemple amb el nostre parc mòbil”, ha afirmat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, recordant de la necessitat urgent d‘anar cap a una mobilitat molt més neta. “La contaminació atmosfèrica i la qualitat de l’aire són qüestions de salut pública”, ha recordat Poveda.

L’acord entre la companyia catalana i l’ens barceloní forma part del projecte de desenvolupament del vehicle elèctric i de mobilitat urbana interconnectada que lidera Torrot a nivell nacional i internacional, amb la implantació a les principals capitals europees dels innovadors serveis de sharing que confien en el seu nou model Muvi.

Una aposta per l’ús dels vehicles elèctrics que ha dut al fabricant català, a tancar també acords a nivell internacional dins el seu pla estratègic per impulsar la mobilitat elèctrica urbana, encapçalada actualment per la seva nova Muvi –l’escúter més avançat del sector elèctric de les dues rodes- i la seva Citysurfer -una bici elèctrica pràctica i plegable amb què fer més entretinguts els trajectes urbans-.


Subvencions metropolitanes a les motos i cotxes elèctric

Properament, l’entitat supramunicipal té previst obrir una línia de subvencions per a l’adquisició de motos elèctriques per part dels ajuntaments, amb l’objectiu de continuar impulsant la mobilitat de zero emissions.
Aquesta nova iniciativa segueix i complementa les subvencions que fins ara l’AMB havia realitzat als ajuntaments per a la compra de cotxes elèctrics. Gràcies a aquesta iniciativa, els ajuntaments han adquirit fins ara 20 vehicles, amb una inversió per part de l’AMB de 200.000 euros.


Creixement del nombre de motos elèctriques per als serveis municipals i empreses de repartiment

Les vendes en el sector de la moto elèctrica a Espanya han crescut un 119,67% respecte a l’any 2015, amb un total de 793 unitats venudes el 2016 (1.422 unitats sumant els ciclomotors), segons la Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico (AEDIVE), i s'espera que se’n continuï duplicant el nombre en els propers anys. 

Actualment, els serveis municipals d’ajuntaments i administracions públiques (Barcelona i Madrid) i les empreses de repartiment a domicili i de transport de “última milla” s’han convertit en compradors i usuaris principals del sector.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top