ACTAIS® Waste: Programari de referència per a la digitalització de les deixalleries

El Departament de Territori i Sostenibilitat de l'Agència de Residus de Catalunya ha publicat la RESOLUCIÓ TES / 1247/2019, de 8 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a la implantació de deixalleries per al tractament dels residus municipals.

L'objecte d'aquests ajuts és la implantació de noves deixalleries i la millora de les existents, duent a terme les actuacions indicades en les bases reguladores i les que es descriuen a la Norma tècnica sobre deixalleries 2019. Cal destacar, com una d'aquestes actuacions incloses en la millora de les deixalleries existents, la implantació d'un sistema de control d'accés d'usuaris i gestió de la traçabilitat de residus.

En aquest context, Ecocomputer - enginyeria de programari amb 20 anys d'experiència - disposa d'un programari específic per a la digitalització de les deixalleries, denominat ACTAIS® Waste. Aquest sistema, de desenvolupament propi i amb diversos anys d'evolució i presència en el sector, permet a l'entitat gestora: traçabilitat d'entrades i sortides, compliment de normativa RAEE, control de l'accés, i coneixement de l'ús de la instal·lació mitjançant dades en temps real.

La versió nucli de ACTAIS® Waste es compon de:

• un Smartphone per a l'operador de la deixalleria, on l'APP li permet identificar l'usuari a través del seu DNI (o un altre mitjà d'identificació), registrar les aportacions de residus, registrar les sortides de contenidors, gestionar el flux de reutilització, reportar incidències, i fins i tot fitxar.
• una aplicació web central per l'administrador de les instal·lacions (Ajuntament, Consorci, Mancomunitat, etc.). En aquesta aplicació, altament parametritzable, es reben en temps real les dades registrades en el punt net, i permet una profunda anàlisi dels mateixos, mitjançant estadístiques avançades.

A més, hi ha una sèrie de mòduls i elements auxiliars, entre els quals cal destacar ACTAIS® Waste Citizen, que és un portal de comunicació amb el ciutadà (mitjançant web i / o APP) on aquest pot visualitzar les visites realitzades i les seves aportacions de residus , gestionar els seus punts (si existeix alguna política de bonificació), obtenir informació sobre localització i horaris, entre d'altres, així com descarregar-se justificants de les seves entregues.

ACTAIS® Waste s'ha convertit en el programari de referència en el sector, sent utilitzat a dia d'avui a la gestió digital de més de 110 instal·lacions. A Catalunya, s'està implantant actualment a les deixalleries de l'Ajuntament de Tarragona i del Consorci de Residus del Vallès Oriental.

Més informació a: https://www.ajuntamentimpulsa.cat/ca/software-gestio-deixalleries-punts-verds.aspx
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top