Actuació per renovar els ascensors inclinats del carrer Telègraf

‎L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per la redacció del projecte executiu de millora, remodelació i posterior manteniment dels dos ascensors inclinats del carrer Telègraf, al districte d’Horta-Guinardó.

Els principals objectius de la intervenció són millorar el servei oferint les màximes garanties de seguretat per a la persona usuària; la millora de la fiabilitat i la disponibilitat dels ascensors per resoldre les incidències que es produeixen actualment (avaries de portes, trencament de rodes, etc..), l’actualització dels ascensors a les noves exigències tècniques i la millora del seu procés de manteniment. Està previst que el projecte de remodelació es redacti durant aquest any i les obres s’executin al 2022.

El projecte de remodelació inclou com a intervencions principals la reconstrucció i millora de les guies de cabina i contrapès, la substitució del tren de rodes, el grup tractor amb nou sistema de frens i la maniobra de l’ascensor, la protecció de les cabines en estat de repòs amb instal·lació de marquesines, la instal·lació de noves portes a la cabina i als embarcaments i l’ús de paviments tàctils i dispositius sonors per invidents.

Aquesta actuació, amb un pressupost de 685.392,39€ (IVA inclòs), forma part de l’aposta que ja fa anys que fa l’Ajuntament de Barcelona per millorar les condicions d’accessibilitat en els barris amb pendents pronunciats, especialment als de la zona més muntanyosa de la ciutat.

L’orografia de la capital catalana fa imprescindible optimitzar, millorar i incrementar aquest tipus d’instal·lacions per ajudar a la ciutadania a moure’s amb rapidesa i amb comoditat.

Actualment la ciutat compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi.

La xifra d’aquestes infraestructures de mobilitat i accessibilitat puja fins a 138 a tota la ciutat: 90 escales mecàniques, 43 ascensors verticals i 5 ascensors inclinats, que mouen 21.000.000 persones a l’any. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top