Actualitat

L’Ajuntament de Girona impulsa la marca “Girona Ciutat Circular” per situar la ciutat com a referent en la lluita contra l’emergència climàtica

Sota aquest segell s’englobaran totes les accions que es duen a terme i les que es posin en marxa per ser una ciutat més sostenible, resilient, lliure d’emissions i respectuosa amb l’entorn. Es treballarà en cinc eixos: aigua, residus, energia, consum responsable i mobilitat.
4/8/2024

L'app Viladecans&Tu incorpora la intel·ligència artificial

La iniciativa és finalista dels premis Aslan en la categoria d’Intel·ligència Artificial en els Serveis al Ciutadà.
4/8/2024

Solsona treu a concurs el casal d’estiu ludicoesportiu de les piscines municipals

S’han de presentar propostes per a un màxim de 1.200 places per a infants de 3 a 16 anys repartides en deu torns setmanals.
4/8/2024

Rubí invertirà més d’1 milió d’euros per renovar el clavegueram dels carrers Bach i Beethoven

L’objectiu del projecte és incrementar l’eficiència i resiliència de les xarxes del cicle de l’aigua.
4/8/2024

Arriba la T-metropolitana, una nova targeta sense contacte per a l'ús dels títols socials de l’AMB

Durant un temps conviuran els sistemes nou i antic perquè el desplegament serà progressiu. Mentre els usuaris actuals no rebin la nova targeta, podran utilitzar el títol de sempre amb tranquil·litat.
4/8/2024

Aigües de Reus rep la màxima subvenció de l’ACA per a la millora i control de la xarxa d'abastament

La subvenció és de 300.000 euros i permetrà fer obres de millora i renovació de la xarxa d'abastament i digitalització per al control de fuites.
4/2/2024

S’aprova definitivament el pla urbanístic per a l’ampliació del MACBA

El Consell Plenari ha aprovat definitivament el Pla especial integral i de millora urbana (PEIMU) d’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), que permetrà licitar les obres al juny i, al novembre, començar a construir els nous espais, que inclouen 2.110 metres quadrats de sales d’exposició, una galeria, magatzems i instal·lacions.
4/2/2024

L’Ajuntament de Solsona posa en marxa els primers tràmits per construir una nova deixalleria

Al ple del dia 21 de març es va donar llum verda a la compra dels terrenys on s’ubicarà. Es tracta d’una finca de 18.812 metres quadrats, propera a les instal·lacions actuals, al sector de la Vinya del Teuler, a l’extrem nord-est del municipi. 
4/2/2024

IOT Solutions World Congress mostrarà a la indústria les últimes novetats en tecnologia disruptiva

La vuitena edició del saló ha estructurat les 125 ponències del seu programa al voltant de quatre grans reptes: Transformació habilitada per la tecnologia, Canvi climàtic i sostenibilitat, Normatives i estàndards, i Seguretat i ciberseguretat.
4/2/2024

L'Agenda Diskover, la guia imprescindible per a les millors activitats a Catalunya

S'estableix com a referència en l'escena cultural i turística, l'Agenda Diskover es presenta com l'eina definitiva per a descobrir 50 activitats i esdeveniments destacats setmanalment a Catalunya, cobrint una àmplia gamma d'interessos i preferències per a residents i visitants.
3/25/2024

Arrenca la convocatòria de 2025 de Capital Europea i Pioner Verd Europeu del Turisme Intel·ligent

La competició de Capital Europea del Turisme Intel·ligent, que ja celebra la sisena edició, és oberta a ciutats amb una població superior als 100.000 habitants.
3/25/2024

La Vall de Camprodon inicia un ambiciós projecte d’especialització cap a la Bioeconomia

El projecte, redactat per la Fundació Comunitària de la Vall de Camprodon, engloba un pilot de la Generalitat per aconseguir paisatges agroforestals resilients i diversos pilots promoguts per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon per adaptar l’agricultura i la ramaderia al canvi climàtic i millorar la viabilitat de les explotacions.
3/25/2024

L’AMBici supera els 22.000 usuaris i els 1,8 milions de viatges i arriba a Sant Adrià de Besòs

Un any després de l’inici del servei, s’han instal·lat 168 estacions i més de 1.800 bicicletes. Badalona, Viladecans, Cornellà de Llobregat i Castelldefels són els municipis on es fan més viatges en origen. Els dies feiners, el servei supera els 5.000 usos diaris.
3/25/2024

Ecocomputer acudirà com a expositor a la fira “Waste in Progress”

A l'esdeveniment es donaran a conèixer recents casos d'èxit en la digitalització de programes de reutilització i programes de compostatge, així com solucions per a la seguretat de les instal·lacions.
3/25/2024

La 3a edició del Congrés BIT compta amb un programa dedicat a l’aigua i als paisatges agroforestals resilients

El Congrés BIT és l’esdeveniment professional que impulsa solucions per generar noves oportunitats i facilitar el creixement i el desenvolupament dels projectes en bioeconomia. 
3/18/2024

L’ITeC digitalitzarà la Base de Preus de la Direcció General de Carreteres

El Ministeri de Transports adjudica un contracte d’1,6 M€ a la Fundació ITeC per a digitalitzar la Base de Preus de la Direcció General de Carreteres i incorporar dades ambientals.
3/18/2024

Prop de 3.000 actuacions a tots els barris per millorar l’espai públic a Barcelona

Amb una inversió de 435 milions d’euros, s’hi inclouen millores en tots els àmbits per augmentar la qualitat i l’excel·lència de l’espai públic.
3/18/2024

L'Ajuntament de Terrassa iniciarà les obres de rehabilitació i millora de l'accessibilitat al pont de Sant Pere

Aquest projecte està inclòs dins les actuacions que es faran a la ciutat amb recursos del fons europeu Next Generation 2 i es preveu que estigui enllestit d'aquí a 9 mesos.
3/18/2024

L’Ajuntament de Girona treu a licitació el sistema de control de la incineradora de Campdorà

Aquesta instal·lació permetrà fer un seguiment constant i precís del procés de tractament dels residus de la planta a través de mitjans electrònics. El nou forn caldera ja està col·locat i s’està ultimant la instal·lació dels aparells auxiliars. Durant tres mesos es duran a terme proves d’incineració a la planta per posar-la en marxa el 2025.
3/18/2024

L’aigua i els paisatges resilients, els temes centrals de la tercera edició del Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia

El foment de paisatges agroforestals resilients i la provisió sostenible dels serveis ecosistèmics és una de les línies prioritàries dins de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2030.
3/11/2024

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top