Agramunt finalitza la 3a fase del Parc de Riella

L’Ajuntament d’Agramunt està finalitzant els treballs corresponents a la tercera fase del Parc de Riella. Concretament, s’instal•larà un conjunt d’elements de senyalització que definiran tres itineraris: un primer itinerari per l’obra poètica de Guillem Viladot, un segon itinerari a través dels elements naturals com ara aus i plantes autòctones que apareixen a l’obra del poeta agramuntí i finalment, un tercer itinerari que recorrerà aquells elements amb que l’home s’ha adaptat a l’entorn natural, com ara la cabana de volta, els marges de pedra seca o el bassiol. Pel que fa a l’obra poètica, els elements de senyalització incorporaran elements multimèdia que permetran escoltar en viu els poemes de Guillem Viladot.

Aquesta tercera fase, dissenyada per l’empresa agramuntina Tnumarga i que ha comptat amb la col·laboració del fotògraf lleidatà Toni Prim, també inclou la instal·lació d’unes lletres de ferro per donar entrada al parc, dos plafons explicatius i una pàgina web amb que complementarà la informació de tots els elements inclosos a aquesta espai al costat del Riu Sió que Agramunt ha volgut dedicar al poeta i farmacèutic Guillem Viladot. El cost d’aquesta tercera fase és de 13.500€ i serà possible gràcies als ajuts que l’Ajuntament d’Agramunt ha rebut del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Lleida.


Un tomb per l’universi poètic de Guillem Viladot a través del paisatge de la seva mítica Riella

Sent Agramunt punt de confluència entre les Valls del Sió-Llobregós, la Serra de Bellmunt i Almenara i els Plans de Sió, tres zones declarades espais naturals per la Generalitat de Catalunya, el Parc de Riella pretén fer un recorregut pel paisatge d’aquests tres espais. Per aquest motiu, inclou més de 50 espècies naturals de flora i arbrat propis d’aquest entorn al qual Viladot en fa tanta referència a la seva obra i el parc és concebut com un espai natural d’interés artístic, cultural i paisatgístic.


Font: Ajuntament d’Agramunt
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top