AIGÜES DE VIC

contacte directe: Joan Vilaseca
jvilaseca@aiguesvic.com
AIGÜES DE VIC

Fifra òptica. Fibraigua

AIGÜES DE VIC

Laboratori

AIGÜES DE VIC

Automatització i telecontrol i Enginyeria

AIGÜES DE VIC

Gestió i tractament d’aigües

AIGÜES DE VIC

Obres canalitzacions i Subministrament

PRODUCTES I SERVEIS

Fibra òptica
Aigües Vic ofereix un servei pioner a Catalunya i a tot l’Estat espanyol que permet instal·lar el cablejat de la fibra òptica aprofitant la mateixa infraestructura de les canalitzacions d’aigua potable. Aquest sistema, implantat amb gran èxit a Anglaterra, permet unes aplicacions en l’àmbit de Catalunya amb un estalvi d’espai i costos.
Aquest sistema de cablejat és totalment dielèctric, i per tant la fibra no entra en contacte amb l’aigua en cap moment. Aquest mètode homologat i normalitzat a altres regions suposa el desplegament de la fibra òptica per dins la xarxa general, que amb l’assessorament de l’equip d’experts d’Aigües Vic suposa un avanç en l’optimització de galeries de serveis soterrades.
Col·laborem amb empreses que tenen la necessitat de fer arribar la fibra òptica a indrets que per mètodes tradicionals serà impossible o molt car. El que nosaltres fem és aprofitar les canonades d’aigua per fer passar la fibra òptica. D’aquesta manera aconseguim fer-ho viable, més fàcil i més barat.

Laboratori
El servei de laboratori està obert a empreses i particulars interessats en conèixer en profunditat les característiques de l’aigua. Aigües Vic compta amb tots els recursos humans i tècnics adequats per realitzar l’anàlisi i la recollida de mostres de tot tipus d’aigua.
I amb el propòsit d’esdevenir un espai de coneixement aplicat a la qualitat de l’aigua i l’anàlisi ambiental, Aigües Vic vol reforçar les relacions amb estudiants i professionals de la biologia, l’enginyeria, les ciències ambientals i la salut pública per impulsar accions conjuntes d’investigació i desenvolupament de projectes.
Aigües Vic disposa d’un laboratori propi amb els recursos humans i tècnics adequats per dur a terme l’anàlisi i recollida de mostres de tot tipus d’aigües.

Automatització i telecontrol
Aigües Vic dedica els seus esforços a contribuir en la millora de l’eficiència del procés de captació, tractament i subministrament d’aigua. En aquest camí, l’automatització juga un paper essencial que permet fixar procediments i dotar de noves eines de suport als operaris i tècnics.
Les solucions que l’equip d’Aigües Vic està desenvolupant per oferir a empreses i administracions engloben des de la programació dels autòmats i la interacció d’aquests amb tot tipus d’instrumentació (sensors i/o actuadors) fins a la visualització, interacció, actuació i explotació de les dades mitjançant sistemes SCADA.
La solució integral en automatització inclou les telecomunicacions necessàries entre els diferents dispositius i equips per dotar de la màxima seguretat i robustesa al sistema.
Només així s’avança cap a una telegestió real de les instal·lacions des de qualsevol indret.

Enginyeria i Oficina tècnica
L’Àrea Tècnica d’Aigües de Vic està especialitzada en la gestió de xarxes, i en especial en aquelles que estan relacionades amb el cicle integral de l’aigua. Aigües de Vic disposa d’un equip amb la formació i l’experiència necessària per oferir assessorament en la gestió, planificació i disseny de xarxes, així com les eines necessàries per a realitzar-ho.

Gestió i tractament d’aigües
Millorar la competitivitat de les indústries és la raó per la qual ambdues companyies de llarga trajectòria s’han aliat. D’un costat Aigües Vic, amb 60 anys d’experiència en la gestió del subministrament i l’abastament d’aigua; de l’altre, CiM Aigua, especialitzada en el tractament d’aigües residuals.
Fruit d’aquesta aliança, les empreses posen a la seva disposició un ampli equip humà i tecnològic focalitzat en la gestió eficaç de la depuració dels tractaments d’aigües, garantint el compliment de la legislació vigent. Aigües Vic i CiM Aigua ofereixen l’assessorament tècnic i el subministrament de productes que permetin a les empreses poder fer un desenvolupament econòmic compatible amb la protecció del medi ambient.

Obres i canalitzacions
Aigües Vic acumula 60 anys d’experiència en gestionar d’una manera eficient el subministrament d’aigua al territori, però també en l’execució de les obres necessàries per garantir-ne l’abastiment. La companyia està especialitzada en desenvolupar obres relacionades amb les infraestructures d’abastament d’aigua i les seves canalitzacions, i posa a disposició de les administracions públiques tot el seu coneixement i trajectòria.
L’empresa disposa de qualificació (E, F...) per participar en concursos d’Obra Pública.

Subministrament d’aigua
Aigües Vic aporta l’experiència i el coneixement de 60 anys en el sector per oferir un servei optimitzat de subministrament d’aigua de màxima qualitat. El seu equip tècnic treballa per detectar les necessitats i particularitats de cada municipi i aportar les solucions més adequades en la captació, el tractament i la distribució de l’aigua. L’aplicació de tecnologies d’última generació al llarg de tot el procés, fruit del compromís amb la millora contínua, el respecte pel medi ambient i una clara vocació d’excel·lència amb el client, amb el qual es té un tracte proper, propicien una gestió efectiva i optimitzada del servei d’aigua. Aigües Vic treballa conjuntament amb institucions i empreses per evolucionar cap a la màxima eficiència del servei. La companyia enfoca la gestió de l’aigua d’una forma global amb una metodologia personalitzada, de manera que elabora un pla director amb una anàlisi de la situació actual i les àrees de millora per actuar amb la màxima precisió en matèria de processos, infraestructures, operacions i tecnologies.

CASOS D’ÈXIT I REFERÈNCIES

ATCA i Craley Group completen la primera fase de la instal·lació de fibra òptica amb l’innovador sistema FTTH a la comarca d’Osona
ATCA SL, la companyia filial d'Aigües de Vic, que entre d'altres serveis vinculats al cicle integral de l'aigua, gestiona les concessions d'aigua a Gurb i d'altres municipis de forma directa, ha treballat conjuntament amb Craley Group en la implementació de la primera fase de la instal·lació de la xarxa de banda ampla ultrarràpida. Aquesta tindrà una longitud total de 16km en zona rural dins el terme municipal de Gurb (Nord d'Osona), utilitzant la innovadora solució d'Atlantis Hydrotec®.

Aigües Vic inaugura el nou sistema de captació d’aigua de l'ETAP
Funciona des de finals del 2015 i ha representat una inversió de 492.00 euros, es va inaugurar el passat 21 d'abril el nou sistema de captació d'aigua que va implementar a finals de l'any passat a la seva Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP), a Malars. L'acte ha consistit en una visita guiada amb explicació tècnica de Guillem Tresserra, responsable de l'ETAP i assistència d'alguns alcaldes i regidors de Vic, Gurb, Muntanyola i Santa Cecília de Voltregà, a banda dels directius d'Aigües Vic.


Captació del Ges

Captació del riu Ter

Tract.Aigua Potable Miralter

Dipòsit de Puig d’en Planes
tornar al llistat de proveïdors

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top