Així serà el mercat provisional d’Horta

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha adjudicat la realització del projecte a l’equip d’arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich, amb la proposta “Del mercat al parc”, que té un pressupost de 2,22 milions d’euros i preveu acabar les obres l’estiu del 2022.

Un cop instal·lat, el mercat provisional disposarà de 1.400 metres quadrats, repartits entre la sala de venda, de 1.030 metres quadrats, per a 32 establiments alimentaris i 5 de no alimentaris, i la zona logística, de 374 metres quadrats, per a les cambres frigorífiques, el magatzem comunitari, les oficines, els lavabos, la cambra de residus, la zona de càrrega i descàrrega i l’espai per a instal·lacions.

El mercat provisional serà un equipament sostenible gràcies a l’aprofitament de recursos naturals com, per exemple, l’aigua de pluja, que s’utilitzarà als lavabos, la neteja i el reg, i a la reutilització dels materials, ja que, un cop remodelat el mercat definitiu, es preveu reaprofitar l’estructura de fusta del mercat provisional, els elements d’urbanització de l’entorn i les plaques fotovoltaiques en la construcció del futur parc del districte.

L’estructura provisional tindrà un paper important de dinamització de la zona verda i en la generació d’un nou espai públic de connexió entre els barris, ja que es troba en una ubicació que potencia l’encreuament del corredor verd de les rieres d’Horta amb la trama urbana del nucli antic. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top