Així són les ajudes per a cotxes elèctrics 2014

Les ajudes als cotxes elèctrics, que es podran sol·licitar fins al 31 de desembre i que seran atorgades per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), oscil·len entre els 1.800 euros, per als quadricicles lleugers, i els 6.500 euros d'acord amb la següent relació:
 
• 3.000 euros: vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica d'entre 15 i 40 quilòmetres
• 4.500 euros: vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica d'entre 40 i 90 quilòmetres
• 6.500 euros: vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica superior a 90 quilòmetres
 
Per a aquestes mateixes categories i en els casos específics de beneficiaris membres de famílies nombroses i de discapacitats amb mobilitat reduïda que adquireixin vehicles adaptats o que s'adaptin per a la seva conducció, sempre que l'adaptació consti en la fitxa tècnica del vehicle adquirit, les ajudes establertes seran de:
 
• 3.500 euros: vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica d'entre 15 i 40 quilòmetres
• 5.300 euros: vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica d'entre 40 i 90 quilòmetres
• 7.700 euros: vehicles amb autonomia exclusivament elèctrica superior a 90 quilòmetres

 
Ajudes per a altres vehicles elèctrics
 
Per la seva banda, els microbusos i vehicles comercials elèctrics podran percebre subvencions de fins a 8.000 euros, xifra que s'eleva fins a 20.000 euros en el cas que s'adquireixi tant un autobús com un autocar:
 
• L'adquisició de vehicles microbusos M2 i comercials N2 serà objecte d'una subvenció de 8.000 euros, sempre que la seva autonomia en règim exclusivament elèctric sigui superior a 90 km
• L'adquisició de vehicles autobusos i autocars M3 serà objecte d'una subvenció de 20.000 euros, sempre que la seva autonomia en règim exclusivament elèctric sigui superior a 90 km.
Aquests incentius es concediran per a la compra, finançament per lísing financer, rènting o lísing operatiu de cotxes elèctrics nous matriculats per primera vegada a Espanya. Els vehicles susceptibles d'aquesta subvenció són quadricicles, turismes, furgonetes, camions lleugers, autobusos o autocars.
 
Els beneficiaris d'aquest pla d'incentiu al vehicle elèctric poden ser clients particulars, professionals autònoms i empreses privades. A més, també ho seran les comunitats autònomes, ens locals, ens públics o els punts de venda.

 
Font: Híbrids i Elèctrics
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top