Ajudes del 100% per al manteniment d'obres ja fetes

Els ajuntaments gironins podran accedir a ajudes per al manteniment, conservació i reparació d'obres ja fetes que cobriran fins al 100% de la despesa. Aquesta és la principal novetat que preveu el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per al període 2013-2016, del qual es van presentar les línies mestres als alcaldes i regidors gironins a la seu de la Generalitat a Girona.

Amb aquesta nova línia d'ajuts, la idea és que els ajuntaments mitjans i petits es puguin alliberar de despesa ordinària i destinar els diners a altres necessitats.

En aquest sentit, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, va explicar que el nou PUOSC es caracteritza pel fet d'estar ajustat a l'estat de les finances públiques i adaptat a les necessitats reals dels municipis. “No és un pla per fer volar coloms”, va manifestar Cañada.

El pla disposarà de 200 milions que aportarà directament la Generalitat i 150 més provinents de les quatre diputacions catalanes. Un total de 350 milions d'euros dels quals es podran beneficiar els ajuntaments catalans al llarg de quatre anys. Cañada va indicar que es trigarà encara uns dies a saber quina quantitat dels 350 milions d'euros es destinarà als ajuntaments de les comarques gironines.


Inversions amb valor afegit

Només un 50% dels fons de què estarà dotat el PUOSC anirà a parar a obra nova. Però, segons va subratllar Cañada, es prioritzaran aquells projectes que tinguin un valor afegit, que creïn riquesa o bé que suposin la mancomunitat de serveis. Amb el PUOSC es finançarà obra nova fins a un màxim de 500.000 euros. Una altra de les novetats del PUOSC és que s'han introduït canvis en la forma de pagament dels ajuts. Així, els ajuntaments rebran els ajuts en tres terminis; els dos primers, del 30% de l'import total, i el 40% al final de l'obra.


Font: El Punt Avui (Foto: ACN)
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top