Ajuntament Impulsa dona suport a la jornada sobre la mobilitat i el transport a les Smart Cities

El proper dijous 17 de maig tindrà lloc a l'Hotel Campus la cinquena Trobada UAB30, amb la jornada sobre mobilitat i transport a les smart cities organitzada pel Parc de Recerca UAB, enguany centrada en les ciutats intel·ligents. L'acte inclourà un programa de ponències a càrrec d'experts i una sessió de partnering entre els participants.

Com seran les ciutats del futur? Segons un estudi de l'Organització de les Nacions Unides, el 2050 es preveu que el 75% de la població mundial viurà en ciutats. Aquesta dada augmenta la necessitat de trobar noves maneres de gestionar les ciutats per facilitar la vida als qui les habiten. En aquesta context les noves tecnologies hi tenen un paper molt important que ens porta al concepte de smart cities o ciutats intel•ligents.

Les smart cities són ciutats que aprofiten les noves tecnologies per esdevenir més habitables, eficients i sostenibles. L'objectiu és aconseguir gestionar millor els recursos disponibles (aigua, energia, transport, etc.) per obtenir ciutats amb major eficiència energètica i millor mobilitat i, així, fer la vida més fàcil als seus habitants en un entorn més sostenible.

Les ciutats intel·ligents van adquirint importància en el context econòmic, social, ambiental i tecnològic actuals. Per aquest motiu, el Parc de Recerca UAB, amb la col·laboració del Parc Tecnològic del Vallès, centrarà la cinquena edició de la Trobada UAB30 en la mobilitat i el transport a les smart cities. La jornada es celebrarà el 17 de maig a l'Hotel Campus i inclourà diferents ponències a càrrec d'experts del sector i entrevistes bilaterals entre els participants.

L'objectiu de la trobada és apropar la recerca aplicada a l'empresa i mostrar el ventall de projectes i aplicacions per a ciutats intel·ligents que es realitzen gràcies a la recerca universitària i els centres d'investigació. La sessió de partnering permetrà crear un espai d'interrelació i comunicació, amb el que les empreses i investigadors tindran l'oportunitat d'ampliar les possibilitats de negoci i aportar solucions i millores al sector.

La Dra. Carme Miralles, del Grup d'Estudis Mobilitat, Transport i Territori de la UAB, serà l'encarregada de la ponència inaugural. Introduirà noves idees lligades a la mobilitat i els mitjans de transport que sorgeixen del concepte d'smart cities. Per la seva banda, el Dr. Antoni López del Grup Advanced Driver Assistance Systems del Centre de Visió per Computador explicarà el sistema "eco-driver" per ajudar a la conducció i a reduir els accidents de tràfic.

També intervindran a la jornada el Dr. Jordi Roig, del Grup d'Aplicacions Biomèdiques i Tecnologies per a l'Autonomia Personal de l'Escola d'Enginyeria UAB, que mostrarà l'aplicació OnTheBus, única en el mercat que ofereix un guiatge complet en una ciutat, des d'un punt d'origen a un destí, fent us del transport públic, i Fernando Tomás Casado, de l'empresa Idom, que exposarà les novetats en mobilitat i gestió del tràfic urbà basades en tecnologies com les comunicacions màquina-màquina MSM, les Xarxes Sensorials Sense Fils WSN, o la visió artificial de baix cost, entre altres. El Dr. Sergi Robles, del Grup SeNDA de l'Escola d'Enginyeria UAB, introduirà les principals línies del grup de recerca i explicarà diferents projectes d'investigació en seguretat i xarxes oportunístiques.

Es comptarà també amb la presència de la companyia Indra, que presentarà algunes de les seves solucions i serveis per al transport i el tràfic, i d'Alexandre Mestre Molins, Director de Màrqueting d'Abertis Telecom, que tancarà l'acte amb una ponència de cloenda sobre les necessitats que generen les smart cities i el seu paper com a motor de la innovació.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top