Ajuntament Impulsa organitza la jornada “La incorporació del vehicle elèctric dins les flotes municipals”

En el marc d’una setmana de ressò mundial per la mobilitat elèctrica i les smart cities que s’estructura al voltant de fires i congressos: Expoelèctric, EVS27 i Smart City & Expo World Congress, es reuniran tècnics i gestors municipals vinguts d’arreu de Catalunya interessats en desenvolupar una mobilitat sostenible a les seves ciutats.

El 19 de Novembre al recinte Fira Barcelona de Gran Via tindrà lloc una trobada de 150 ajuntaments i ens locals que aposten per  “La incorporació del vehicle elèctric dins les flotes municipals”, un lema sota el qual Ajuntament Impulsa promou una jornada, on hi participaran les principals marques europees, empreses de serveis municipals i ajuntaments que ja estan apostant per una mobilitat més sostenible amb ple convenciment.

S’iniciarà amb una visió de futur de la gestió de flotes a càrrec de Lluís Ribas Xirgo, Professor titular del departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics de la UAB i responsable del grup de recerca en Sistemes Hardware/Software Encastats i Distribuïts basats en Agents. El Professor Ribas explicarà com l’experiència en gestió de flotes de vehicles guiats automàticament (AGV) de manera eficient pot ajudar en la millora de la gestió de les flotes de vehicles en l’àmbit municipal.

Seguidament s’explicaran les experiències reals de ciutats com Barcelona i Sabadell a través de les intervencions respectives de Ramon Pruneda, Cap d’Energia i Projectes de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i de Xavier Izquierdo, Coordinador de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell.

A mig matí s’adequarà una àrea específica per aquesta jornada amb el suport de Renault, que aportarà 25 vehicles de diversos models, i que permetrà als assistents veure vàries demostracions i provar personalment la conducció dels  diferents vehicles elèctrics en funció de les necessitats que tingui cada ajuntament. També es coneixerà de la mà de tècnics especialistes detalls com l’autonomia de diferents models, els baixos costos de manteniment comparat amb els vehicles de combustió, temes de recàrrega, capacitats, amortitzacions, etc.

Finalment s’abordarà un dels temes més importants de la jornada, com implantar el vehicle elèctric dins d’una flota a càrrec de Santiago Losada, Director d’Operacions d’Urbaser, una empresa de serveis municipals pionera en el canvi de model a través de la implantació d’aquest tipus de tecnologies. Actualment l’empresa compta amb una flota de 8.400 vehicles, 300 dels quals són elèctrics. Per tant, aportaran una visió realment empírica i contrastada de com es fa aquesta transició i de quin futur es pot preveure.

Per concloure es farà un sorteig entre els assistents que constarà en la cessió temporal d’un vehicle elèctric gentilesa de Renault per tal de fomentar la mobilitat elèctrica dins les flotes municipals.
 

Programa: http://ftp.ajuntamentimpulsa.cat/PROGRAMA_VEM.pdf

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top