Ajuts a entitats locals per l’enllumenat públic i la sostenibilitat ambiental

Els Ajuntaments i altres entitats locals que vulguin millorar l’eficiència i respecte ambiental a la via pública tenen ara dos interessants programes d’ajuts i subvencions als que acollir-se:

• Subvencions per a reduir les emissions de CO2 al municipi:
o Actuacions per a millorar l’eficiència energètica
o Propostes de mobilitat sostenible
o Foment de les energies renovables

• Préstecs sense interès per a la renovació de les instal·lacions d’enllumenat públic


Subvencions per a reduir les emissions de CO2 al municipi

L’IDAE, Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía, gestiona la convocatòria de subvencions que aportarà 336 milions d’euros a tot l’Estat (16,3 milions a Catalunya), destinats a Ajuntaments de municipis amb una població inferior als 20.000 habitants i a les Diputacions, mancomunitats de municipis i altres entitats locals territorials que els representin.

Els fons s’han d’invertir en projectes singulars d’estalvi i eficiència energètica, de mobilitat sostenible i d’ús de fonts d’energies renovables que permetin reduir l’emissió de CO2. Aquest cofinançament FEDER s’emmarca al Programa Operatiu de Creixement Sostenible per al període 2014-2020 (POCS).

La convocatòria s’estén des del 18 de juliol del 2017 al 31 de desembre del 2018 o fins a que s’esgoti el pressupost previst. El repartiment a les entitats beneficiàries es realitzarà en base a l’ordre d’arribada de les sol•licituds.

Les inversions a realitzar han de suposar un mínim de 100.000 € i un màxim de 4 milions d’euros.

En concret, les actuacions d’eficiència energètica han de ser vinculades a edificacions, infraestructures i serveis públics. Les de mobilitat sostenible a transport urbà net, transport col•lectiu, connexió urbana-rural, millores de la xarxa viària, transport ciclista i desenvolupament de sistemes de subministrament d’energies netes. I per últim les subvencions a l’ús d’energies renovables tenen com a focus la producció elèctrica i l’ús tèrmic a edificacions i infraestructures públiques.


Préstecs sense interès per a la renovació de les instal·lacions d’enllumenat públic

El Fons Nacional d’Eficiència Energètica (FNEE), depenent del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital i de l’IDAE, gestiona els ajuts a entitats locals destinats a la renovació de les instal•lacions d’enllumenat exterior.

El programa exigeix una verificació de què les millores executades permeten reduir un 30% el consum energètic, obtenir una qualificació A o B de les instal•lacions, i regular el consum en funció de les franges horàries i dels tipus de vies.

La segona edició d’aquesta convocatòria, dotada de 28,7 milions d’euros, és vigent des del 26 de maig del 2017 al 24 d’abril del 2018. L’objectiu és la modernització de les lluminàries, làmpades i equips de regulació amb criteris d’eficiència energètica. La primera convocatòria va aprovar 65 sol·licituds d’Ajuntaments, que estalviaran 8,3 milions anuals a la seva factura energètica.

L’ajut és obert a Ajuntaments, Diputacions, Mancomunitats i altres agrupacions de municipis, així com certes entitats públiques concessionàries de la gestió de serveis municipals. La concessió dels fons es farà sota la modalitat de préstec retornable de fins al 100% de la inversió, a un tipus d’interès del 0% i amb una vigència màxima de 10 anys, incloent 12 mesos de carència. El préstec és exempt de comissions d’obertura, estudi, cancel·lació i de garanties. La quantia a sol·licitar haurà de ser d’un mínim de 300.000€ i un màxim de 4 milions d’euros, sense perjudici de què es puguin presentar actuacions agrupades de diversos municipis per assolir la quantia mínima de 300.000€.

NDAVANT, empresa de serveis energètics (ESE) que pertany a CEEC (Cluster d’Eficiència Energètica de Catalunya) amb àmplia experiència en aquest camp, ofereix a les entitats locals la possibilitat de col·laborar en la prestació de serveis energètics mitjançant la instal·lació de les millores d’eficiència energètica, el seu finançament, manteniment, garantia total i la gestió energètica associada per tal d’assolir els objectius energètics i de serveis.

Carla Rigat | Gerent Manteniment | 682 188 387 | crigat@ndavant.cat | www.ndavant.cat
Sinué Rodríguez | Responsible Desenvolupament  | 649 735 447 | srodriguezfe@ndavant.cat | www.ndavant.cat
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top