AMB i Nissan segueixen impulsant l'ús de vehicles 100% elèctrics en les flotes dels serveis municipals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Després de l'èxit del primer acord, Nissan cedeix a AMB 10 nous vehicles 100% elèctrics, dels models Leaf i e-NV200, per emprar-los en les flotes dels serveis municipals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que sumaran a les 12 unitats 100% elèctriques de la marca ja en ús.

Amb l'objectiu de promoure i implantar una mobilitat més neta i reduir notablement la contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit urbà després de l'èxit del primer projecte de col·laboració, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Nissan han signat un nou acord públic-privat a través del qual es vol seguir incrementant l'ús de vehicles elèctrics a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. El nou acord, signat per Antoni Poveda, Vicepresident de Mobilitat i transport de l'AMB, i Manuel Burdiel, director de vendes de Nissan Iberia, suposa un pas més en l'aposta metropolitana per l'impuls dels vehicles de zero emissions.

"El trànsit motoritzat és el responsable de fins al 80% de la contaminació atmosfèrica originada a les ciutats, que causa importants problemes de salut entre els ciutadans. En aquest sentit, des l'AMB creiem que els vehicles elèctrics, de zero emissions, juguen un paper fonamental en l'aposta per la mobilitat neta i sostenible", ha exposat Antoni Poveda, Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB. "El nostre objectiu és reduir notablement les emissions i rebaixar en un 50% el nivell de contaminació atmosfèrica generada pel trànsit rodat el 2020", ha afegit Antoni Poveda, Vicepresident de Mobilitat i transport de l'AMB.

Manuel Burdiel, Director de Vendes de Nissan, ha celebrat durant l'acte que les autoritats s'impliquin cada vegada més en el foment de la mobilitat sostenible en totes les ciutats espanyoles. "Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, són un clar exemple de ciutats i entitats compromeses amb el medi ambient i la salut pública. És per això que des Nissan, celebrem la renovació d'aquest conveni, resultat de l'èxit del primer acord i prova concreta dels beneficis que suposa per a les administracions i els seus ciutadans l'ús de vehicles 100% elèctrics i de zero emissions" ha afegit.

Fruit d'aquest acord, Nissan cedeix a l'AMB, durant un període de 12 mesos, 10 vehicles elèctrics (cinc Nissan LEAF-cinc E-NV200), perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol•licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics en els seus desplaçaments institucionals. D'aquesta manera, podran provar i descobrir de primera mà, durant uns mesos, els avantatges i beneficis de la mobilitat 100% elèctrica i de zero emissions i experimentar la conducció silenciosa i eficient d'aquests dos models. L'e-NV200 és la furgoneta elèctrica produïda en exclusiva a la planta de la Zona Franca de Barcelona per a tothom. S'ha convertit en un dels primers taxis 100% elèctrics de l'àrea metropolitana, així com un estàndard en el repartiment urbà de mercaderies.

 
Formació inicial i identificació per a la recàrrega gratuïta


El conveni també inclou, per part de Nissan, una formació inicial als treballadors municipals usuaris dels vehicles cedits i un servei d'assistència per als ajuntaments metropolitans per a casos d'avaries, incidents o per fer preguntes associades a l'ús del vehicle elèctric cedit.

D'altra banda, l'AMB lliurarà, conjuntament amb cada vehicle, una targeta identificativa de la plataforma LIVE que permetrà la recàrrega del vehicle en qualsevol punt públic de l'àrea metropolitana. En aquest sentit, l'AMB també està implantant, gràcies al suport de NISSAN, entre altres marques, una xarxa metropolitana de electrolineres, punts de recàrrega ràpida que permetran carregar el 80% de les bateries en 30 minuts. A finals d'any, hi haurà un total de 30 punts repartits per la metròpoli.

 
Èxit del primer conveni de cessió

L'acord dóna continuïtat al primer conveni de cessió de vehicles elèctrics entre l'AMB i Nissan per a flotes públiques d'ajuntaments metropolitans, realitzat a principis del 2015. Gràcies a aquest, un total de 24 ajuntaments han pogut provar fins ara els vehicles elèctrics de la marca.

Després d'aquesta acció, 17 consistoris ja han fet el pas i han adquirit, gràcies a la subvenció de 10.000 euros que ofereix l'AMB per impulsar el vehicle elèctric en aquest tipus de flotes, els seus propis vehicles 100% elèctrics. "Hi ha hagut una acceptació majoritària molt positiva", exposen des l'AMB. De moment, des l'AMB ja s'ha subvencionat la compra de 23 vehicles per ajuntaments metropolitans, dels quals la majoria han estat de la marca Nissan.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top