AMB subvencionarà amb 250€ la compra de 1.000 bicicletes elèctriques per als ciutadans de la metròpolis

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert una nova convocatòria de subvencions de 250 euros per a la compra de 1.000 bicicletes elèctriques per als ciutadans de l’àrea metropolitana que decideixin comprar-ne una. Aquesta subvenció, disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros, dona continuïtat a les convocatòries que s’han esgotat amb èxit any rere any des del 2014 i que ja han facilitat l’adquisició de 2.000 bicicletes elèctriques als ciutadans metropolitans.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, recorda l’èxit de les convocatòries anteriors i insisteix que aquesta aposta persegueix que la bicicleta esdevingui un veritable mitjà de transport diari. “Per tal que la bici estigui en el nostre dia a dia hem de facilitar-ne la promoció i l’ús, i aquestes subvencions en són un exemple. Però també hem d’assegurar als ciclistes infraestructures segures i directes, i connexions entre els municipis”, ha explicat Antoni Poveda.
 

Com beneficiar-se de la subvenció?

Els ciutadans que vulguin beneficiar-se de la subvenció que ofereix l’AMB només han d’anar a una de les 28 botigues adherides com a entitats col·laboradores de l'AMB, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient (fins a 1.350 euros) i omplir un formulari, on hauran d’acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans. El llistat complet de les botigues es pot consultar al web www.amb.cat/bicielectrica.
 

Èxit de les convocatòries anteriors

Fins ara, l’AMB ja ha subvencionat amb 250 euros la compra de 2.000 bicicletes elèctriques, entre els anys 2014 i 2016.

D’aquestes, un 90% de les sol·licituds correspon a ciutadans particulars, mentre que un 10% correspon a empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients i en els repartiments i serveis a domicili. Els municipis amb un nombre més elevat de bicicletes elèctriques subvencionades són Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat del Vallès, el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

Segons una enquesta sobre l’ús de la bici realitzada entre els ciutadans que han gaudit de les subvencions, un 40% afirma que utilitzarà menys el cotxe.
 

La bici, estratègia metropolitana per reduir la contaminació atmosfèrica

La bici és una ferma aposta de l’AMB en la seva estratègia d’avançar cap a una mobilitat més sostenible, i la subvenció de bicis elèctriques per als ciutadans és només una de les actuacions en aquest sentit. Paral·lelament, l’AMB està donant suport tècnic i econòmic, a través de subvencions, per construir carrils bici, millorar la connectivitat metropolitana i crear la xarxa Bicivia, una xarxa pedalable metropolitana que connectarà, de manera directa i segura, tota la metròpolis.

Des de l’AMB també es manté activa la convocatòria del Biciempresa, que permet a les empreses del territori metropolità que ho demanin poder disposar de fins a 5 bicicletes (elèctriques o mecàniques) per empresa, durant un màxim de 6 mesos, per tal d'afavorir una mobilitat cap a la feina més sostenible. "Confiem que els resultats portin un increment en l'ús quotidià de la bicicleta", ha afegit Poveda. El termini per rebre sol•licituds és fins al 31 d'octubre.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top