Amec reclama un esforç de l'administració perquè les empreses puguin seguir posicionant-se en els mercats internacionals

El Ministeri d'Economia i Competitivitat ha fet públic l'informe de comerç exterior, gener-desembre 2018, que indica que les exportacions van créixer un 2,9% respecte al mateix període de l'any anterior, fins als 285.023,9 milions d'euros. Les dades posen de manifest un important canvi d'evolució, amb un descens del creixement de més del 60% després de l'augment del 8,9% reflectit l'any anterior. A Catalunya en concret, el retrocés del creixement ha estat fins i tot major, un 1,1% tot i que manté la seva primera posició com a comunitat exportadora. Aquest decreixement general s'ha experimentat durant l'últim any de forma progressiva, i és degut a un alentiment del comerç mundial, que ja ha evidenciat en els seus últims informes l'Organització Mundial del Comerç. En aquest sentit, Espanya, després d'experimentar en els últims anys un creixement superior a la mitjana, deixa de guanyar quota de mercat mundial, i s'alinea amb els seus competidors directes (Alemanya, França i Itàlia), dels quals es pren avantatge al Regne Unit a causa de la depreciació de la lliura, que ha impulsat les seves exportacions.
 
Aquest alentiment del comerç obliga les empreses espanyoles a realitzar un major esforç per mantenir la seva posició en els mercats internacionalitzats. Per aconseguir els mateixos resultats, les empreses han de ser més competitives. Les que millor aguantaran seran les més ben preparades i amb més experiència.
 
En aquest sentit, amec adverteix que l'actual model d'innovació no contribueix al manteniment de la competitivitat internacional de l'economia i les empreses, per una falta d'aposta en inversió i recursos en el desenvolupament industrial, i alerta que aquesta situació s'està fent crònica i ha de revertir-se. Per amec, l'administració ha de donar un major suport i reforçar les polítiques d'internacionalització perquè les empreses puguin seguir posicionant-se en els mercats internacionals.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top