Amplien la capacitat del cementiri municipal solsoní amb 140 nínxols nous i els primers columbaris

A l’abril és previst que finalitzin les obres de construcció d’un nou bloc de nínxols al cementiri municipal de Solsona. Concretament, se n’hi encabiran 140. En un lateral del mateix bloc s’hi habilitaran 40 columbaris, els primers de què disposaran aquestes instal·lacions. D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació de diversos treballs de reforma de la part vella del cementiri.
 
El nou bloc de nínxols i columbaris s’està edificant a la zona més nova del cementiri, situada més a l’est, entre els blocs existents i els panteons. Fins ara, les urnes amb cendres dels difunts incinerats són inhumades en nínxols, o bé se les queden les famílies per espargir o per guardar al domicili. Tot i que no s’ha registrat una demanda de columbaris, l’alcalde afirma que “Solsona té l’obligació moral de posar aquest servei a disposició dels ciutadans”. “Per ara desconeixem en quina mesura s’utilitzarà”, afegeix. De totes maneres, creu que també serà “una via per alliberar nínxols, dels quals ja es va just”.
 
Paral·lelament, el consistori solsoní també ha adjudicat les intervencions de manteniment i millora del cementiri en diversos punts que s’han deteriorat amb els pas dels anys. S’arranjaran els murs de paredat de la part més antiga que es troben inclinats. També es millorarà la zona destinada a cremar les restes vegetals per garantir una correcta evacuació del fum. Finalment, es corregiran les cobertes de dos blocs que presenten unes pendents tan pronunciades que dificulten el manteniment dels nínxols del pis més elevat.  
 
Aquesta reforma del cementiri anirà a càrrec de l’empresa Josep Clotet per un import de 13.268 euros, pel qual l’Ajuntament té una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de Lleida. L’ampliació amb nínxols i columbaris, d’altra banda, és executada per Obres Pardalé per un import de 85.400 euros.
 
 
Font: Ajuntament de Solsona
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top