Antonio Balmón anuncia que l’AMB crearà un sistema integral de seguretat metropolitana

“L’Àrea Metropolitana de Barcelona està preparada per liderar, orientar i impulsar un sistema integral de seguretat metropolitana”, ha anunciat el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón. “L’espai públic i la convivència no es poden degradar, no ens ho podem permetre. I les polítiques de seguretat no es poden desenvolupar només a escala local”, ha afegit Balmón en el cicle de diàlegs ‘Fer metròpoli’, organitzat per RethinkBCN, revista de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball (SBEES).

El vicepresident executiu de l’AMB ha emmarcat aquest anunci en les polítiques metropolitanes de lluita contra les desigualtats. L’objectiu, ha dit Balmón, és contribuir a la prevenció de la violència a l’espai públic i assegurar-ne l’eradicació i garantir la convivència pacífica.

L’anunci es fonamenta en l’article 14 de la llei de l’AMB, que contempla l’actuació metropolitana en benefici de la cohesió social i territorial i preveu polítiques en matèria de convivència ciutadana. “No parlo d’un desig, parlo d’una determinació ferma”, ha precisat Balmón. I ha recordat que 12 municipis de l’AMB ja comparteixen un sistema intel·ligent de seguretat i prevenció anomenat M7.

L’AMB, ha afegit Balmón, obrirà un diàleg amb les administracions públiques afectades (Govern de Catalunya i governs locals) i impulsarà la coordinació i cooperació entre les diferents policies locals. També promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l’enllumenat públic, eradicació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda de busos nocturns o creació de mapes d’espais urbans segurs. Igualment, elaborarà plans de prevenció específics per a les zones del litoral i els espais naturals metropolitans. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top