Aparcament segur per a bicicletes al Mercat de Sant Antoni

L’Ajuntament de Barcelona i B:SM treballen per potenciar una mobilitat més sostenible, segura, equitativa, eficient, connectada i compartida, d’acord amb els objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, fomentant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. En aquest marc, una de les línies d’actuació recollides al pla és l’impuls d’una infraestructura d’aparcaments segurs per a les bicicletes a la ciutat.

Per aquest motiu, la Xarxa d’Aparcaments B:SM potencia l’ús de la bicicleta amb la instal·lació d’una nova zona segura i exclusiva de bicicletes a l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni (c. Comte d’Urgell, 1). Consta de 48 places, seguiment per videovigilància i d’un identificador per accedir a l’espai que permet l’entrada només a les persones amb dret a l’ús d’aquesta zona exclusiva. A més, també s’ha posat a disposició dels usuaris i usuàries una manxa per inflar els pneumàtics i ajudar a tenir cura dels vehicles.

L’objectiu d’aquest nou servei, que ja ha començat a funcionar, és oferir a les persones abonades i usuàries un espai més còmode i segur per aparcar les seves bicicletes.

En els propers mesos, aquest servei s’instal·larà a l’aparcament BSM Mercat de la Boqueria i BSM Pl. del Fòrum per continuar amb la resta d’aparcaments de la Xarxa B:SM.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, explica que “donant compliment als objectius del Pla de Mobilitat Urbana, els darrers anys Barcelona ha potenciat la infraestructura ciclista de la ciutat i la instal·lació de nous aparcaments a l’espai públic per tal de fer una ciutat més ciclable i segura”.

El PMU 2024 recull la voluntat de seguir ampliant i millorant la xarxa d’itineraris de bicicleta però també d’incrementar els aparcaments segurs. La manca de seguretat per a l’estacionament és un dels factors que frenen l’ús de la bicicleta com a transport habitual i per això es requereix d’espais segurs destinats al seu estacionament als punts d’origen i destí dels desplaçaments i/o la pròpia xarxa de bicicletes.


Operativa de funcionament

Per accedir a deixar o recollir una bicicleta de la zona segura de bicis, la persona usuària primer haurà d’identificar-se com abonada de la modalitat bicicleta a l’aparcament, mitjançant el codi QR de la seva targeta d’abonada.

Aquells usuaris i usuàries que en vulguin fer un ús puntual per dia o fracció, també podran accedir-hi reservant el servei al caixer automàtic de l’aparcament, que li facilitarà un tiquet amb un codi QR per accedir puntualment a l’espai.

El preu d’aquest servei és 16,20€ al mes, en el cas de les persones abonades, i de 1,20€ per dia, en el cas de fer-ne un ús puntual.
Un cop identificat i validat el seu accés correctament, la porta es desbloqueja uns segons per poder accedir-hi. Un cop a dins, s’ha de deixar la bicicleta encadenada a l’espai reservat per abonats o a l’espai reservat per l’ús per dia o fracció.

Aquest nou servei suposa una gran millora pels ciclistes, ja que els permet gaudir de més comoditat i seguretat dins dels Aparcaments B:SM.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top