Aprovada inicialment la primera fase del projecte d’urbanització de Can Sunyer a Martorelles

El Ple de l’Ajuntament de Martorelles ha aprovat la primera fase del projecte d’urbanització del barri de Can Sunyer. Aquesta primera fase romandrà en exposició pública durant un mes per a possibles suggeriments de la ciutadania.

El projecte contempla les millores de les condicions de mobilitat per als vianants, la renovació complerta de la xarxa de subministrament d’aigua i d’enllumenat públic, el soterrament i millora dels serveis en general (aigua, llum i gas) i la renovació del paviments i senyalitzacions, amb les conseqüents millores socials que amb aquestes actuacions es preveuen. Concretament, la primera fase consta de la reurbanització de quatre carrers del barri per un import de 996.941,66 euros.

A la presentació del punt, l’alcalde Romuald Velasco va justificar la demora d’aquestes obres: “Hauríem d’haver començat abans però l’endarreriment de la subvenció de la Generalitat per la llei de barris no ens ho ha permès”. Velasco recordava que “fa uns anys l’Ajuntament pagava als proveïdors a 150 dies, ara ho fem a 32 dies. Aquesta bona situació actual és la que ens ha empès a tirar endavant el projecte”. A més a més, l’alcalde advertia que “no cobrarem la part de la Generalitat abans de cinc anys”.

L’Ajuntament compta amb una partida de 250.000 euros del pressupost de 2014 destinats per aquesta primera fase. Pel que fa els 750.000 que resten, l’Ajuntament ha trobat el sistema per cobrar la part de subvenció de la Generalitat tot i que “es trigarà anys a cobrar a efectes de no perjudicar la nostra tresoreria” admetia Velasco.

Des dels anys seixanta que no es fa cap actuació gran al barri de Can Sunyer on actualment habiten uns 600 veïns i veïnes de Martorelles: “Actualment està fet un autèntic desastre, el deixarem amb una nota de notable alt” ha reblat Velasco que recordava que Martorelles va ser el primer municipi de menys de 5.000 habitants en aconseguir la subvenció de la Llei de Barris: “La remodelació de Can Sunyer és un dèficit històric. Si me’n vaig d’aquest ajuntament serà iniciant les obres de Can Sunyer que és amb el que em vaig comprometre” ha clos Velasco.


Font: Ajuntament de Martorelles
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top