Aprovades dues noves normes UNE sobre Ciutats Intel·ligents

Dimecres passat, 7 de juny, l'Associació Espanyola de Normalització va aprovar dues noves normes per impulsar el desenvolupament de les ciutats intel•ligents a Espanya. Es tracta de la UNE 178.105 Ciutats Intel·ligents. Infraestructures. Accessibilitat universal, que permetrà distingir que una ciutat és accessible, i la UNE 178.401 Ciutats intel·ligents. Enllumenat exterior. Graus de funcionalitat, zonificació i arquitectura de gestió, que establirà els requisits mínims que han de complir les instal·lacions d'enllumenat exterior.

Les dues normes que estaran disponibles via Internet a partir de mitjans de juny, les van aprovar el Comitè Tècnic de Normalització d'UNE sobre Ciutats Intel·ligents, el CNT 178, que es van reunir en el marc de Greencities 2017, 8è Fòrum d'Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana a Màlaga . Aquest Comitè, creat en el si de l'entitat responsable del desenvolupament de les normes tècniques a Espanya, ha estat promogut per la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital (Sesiad) del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital (Minetad).

Les normes tècniques són un pilar fonamental del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents, l'aposta del Govern espanyol, a través de la Sesiad, per impulsar al nostre país la indústria tecnològica de les ciutats intel·ligents i ajudar les entitats locals en els processos de transformació cap a ciutats i destinacions intel·ligents, així com per promoure la seva internacionalització. Sesiad presideix el CTN 178 que a més treballa en l'actualització del 'PNE 178.104 Requisits per a la interoperabilitat de les plataformes de ciutats intel·ligents basats en un model de capes' i en la seva aplicació en edificis intel·ligents, entre d'altres futures normes.

La UNE 178.105 i la UNE 178.401 s'uneixen així a altres 20 més que ja han estat aprovades en relació a l'estandardització i desenvolupament de les ciutats intel·ligents a Espanya. Aquestes normes han situat a Espanya com un referent internacional en la matèria. Alguns d'aquestes normes s'utilitzen de base per laborar estàndards internacionals en el si de la Unió Internacional de Telecomunicacions, concretament, en matèria d'interoperabilitat de plataforma de ciutat, Dades Obertes, destinacions turístiques intel·ligents o comunitats rurals intel·ligents, entre d'altres aspectes.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top