Aprovat el projecte d’un nou skatepark al parc de la Torrassa de l’Hospitalet

L’Ajuntament ha aprovat el projecte de construcció d’un nou skatepark al parc de la Torrassa, que reforçarà l’oferta d’aquesta pràctica esportiva i recreativa a la ciutat. El primer skatepark de L’Hospitalet es va construir l’any 2011 al parc de la Cabana, al barri de Sant Josep, i aquest any es preveu que comencin les obres de les pistes de Gornal, en uns terrenys al costat del poliesportiu municipal del barri.

El nou projecte d’skatepark de la Torrassa, com la resta, respon a la demanda del jovent de la ciutat aficionat a la pràctica de diverses modalitats d’activitats recreatives i esportives sobre rodes, com ara, patins, skates i bicicletes, i ha estat fruit d’un ampli procés participatiu.

La instal·lació s’ubicarà al final de la zona actualment urbanitzada del parc de la Torrassa, en ple procés de transformació amb les obres de construcció del camp de futbol, que es preveu que finalitzin durant l’últim trimestre de l’any. Aquests equipaments esportius marcaran l’inici de la futura reordenació de l’espai final del parc, amb la reordenació dels accessos i l’ampliació d’usos.

El nou skatepark, de 530 metres quadrats, serà una zona patinable polivalent i d’iniciació per a la pràctica de l’skateboard  i altres modalitats d’esports urbans. Incorporarà elements propis de mobiliari urbà com a escales, plataformes, plans inclinats, baranes i altres d’específics, adaptats i concebuts per facilitar la pràctica d’aquests esports.

La dificultat reduïda de la majoria de trucs i la combinació d’elements de diferents formats i mides, en forma de recorreguts, farà que sigui una pista ideal per a la iniciació de nous patinadors i esportistes urbans, i oberta a totes les edats i persones usuàries.

Els elements patinables amb formes no planes es construiran amb formigó armat i acabat lliscat, aplicant tècniques artesanals, amb xapa d’acer i resolts en el seu detall per facilitar la pràctica de l’skate sense malmetre’ls, amb l’objectiu de minimitzar el seu manteniment. El paviment de les zones planes serà de formigó i amb un acabat superficial de color. El projecte de l’skatepark del parc de la Torrassa té un pressupost de licitació de 143.000 euros i un termini d’execució previst de tres mesos.

L’actuació s’emmarca dins d’un procés participatiu, tant en la decisió de construir la instal·lació com en la definició de les seves característiques, en el qual han pres part, entre d’altres, la Coordinadora d’AMPA, grups d’usuaris i l’skater Christopher Khan, que ha col·laborat especialment en el disseny i la modelització 3D, tot aplicant la seva experiència. Aquestes tasques han estat coordinades pels serveis tècnics municipals de l’Àrea d’Espai Públic, redactors de la proposta final, conjuntament amb el Servei d’Esports i Joventut.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top