Aquest divendres científics i pensadors exposaran idees entorn les smart cities a Girona

El dia 20 de setembre tindrà lloc un esdeveniment singular a Girona:  el TEDxCity 2.0 – TEDxUdG. A l’Auditori de Girona,  des de les 6 de la tarda fins a les 9 del vespre els assistents podran participar en un nou TEDx, que aquest cop posa el focus en els beneficis que ofereixen les ciutats intel·ligents. 

TED és una organització mundial sense ànim de lucre, amb l’objectiu de difondre les idees que valen la pena. Els esdeveniments TED són molt especials, se'n fan arreu del món des de fa 25 anys, i són trobades en les quals es convida pensadors i científics a exposar idees innovadores, que moguin iniciatives que puguin canviar el món. Després, es difonen gratuïtament a la xarxa.  Les sigles TED fan referència a Technology, Entertainment and Design. Els vídeos s’han descarregat centenars de milions de vegades i s’han utilizat com a eina educativa en universitats i escoles, per fomentar el debat i difondre coneixement. Es poden trobar tots els vídeos a la pàgina que us convidem a visitar, www.ted.com

El TEDxCity 2.0 és una iniciativa TED en la línia d’altres com ara el TEDxYouthDay o el TEDxChange, en les quals la UdG ja ha tingut participació activa. En aquest cas, la Universitat l’ha organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona i la Càtedra Smart City de la UdG.
 
En les ciutats Intel·ligents  s'utilitza tota mena de tecnologia urbana -com ara programari de captació, gestió i control de dades-  per  fer-les més eficients en consums energètics i de recursos en general.  Un exemple serien els sensors instal·lats en semàfors que capten dades que envien a un ordinador central  i d’acord amb els protocols que té instal·lats pot permetre que el trànsit sigui més fluid. Un altre exemple de tecnologia urbana, menys convencional, seria un algorisme que transforma els usos del temps en usos del sòl, com a forma pionera de reinventar la planificació urbana. Els avantatges de les smart cities, doncs, són en termes d'eficiència i de reducció de costos. És evident que hi ha una inversió inicial però que, en la majoria de casos, es recupera en uns pocs anys.
 
La jornada arrencarà amb la benvinguda de l’organitzador de l’acte, el professor de la UdG Miquel Duran. Les xerrades seran en anglès i català, i aniran a càrrec de Mark Segal, consultor de Filadèlfia que és reconegut per la seva expertesa en l’àmbit de les smart cities, que explicarà els 7 principis per convertir les ciutats en Intel·ligents;  la directora de la Càtedra Smart City de la UdG, Lluïsa Marsal, presentarà un mètode pioner de planificació urbanística Intel·ligent;  Peter Nijkamp, un prestigiós professor holandès d’economia urbana i geografia econòmica, expert en polítiques públiques i planificació de serveis, que es referirà a l’oportunitat que ofereix la ciutat connectada en el sentit que s’hi poden generar i compartir grans fluxos de dades i d’informació, i finalment el director adjunt de la Càtedra Smart City, Joaquim Meléndez, que explicarà la necessitat d’invertir en tecnologia que procuri una major eficiència energètica a les nostres ciutats.

A la segona part de l’acte es connectarà en directe amb el TEDxCity2.0 de Nova York, i es podrà veure la sessió “Reimagining the city”.
 
L’acte és gratuït i obert a tothom, i és d’especial interès per a les persones de  l’àmbit local o comarcal que gestionen àrees relacionades amb la innovació, el turisme, la planificació urbanística o el medi ambient.

La informació d’aquest esdeveniment es troba a la pàgina web www.udg.edu/tedxudg, i podeu fer la inscripció fins al dia 19 de setembre a https://tedxudg-tedxcity20.eventbrite.com/. Hi ha places limitades.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top