Aquesta tardor es destinaran més de 100.000 euros a la neteja de les rieres de Terrassa

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha mantingut una reunió amb una representació de la Comissió de les Rieres de Terrassa. A la trobada, que ha tingut lloc a l'Ajuntament, el col·lectiu ha exposat les seves reivindicacions al voltant de l'estat de les rieres de la ciutat. L'alcalde, per la seva banda, ha presentat les previsions d'actuacions a realitzar, que s'iniciaran aquesta mateixa tardor.

Així, en les properes setmanes, un cop finalitzi el període de licitació corresponent, està previst que es realitzi una primera actuació a la riera de Les Arenes, entre el pont de l'avinguda de Béjar i la riera del Palau. L'arrencada i trituració de vegetació centraran les tasques de neteja d'aquest tram, que tenen un pressupost de 61.299 euros, finançats a través del conveni signat amb l'ACA (Agencia Catalana de l'Aigua) el passat 1 d'agost. L'altra actuació prevista per aquest any, és la retirada de residus a la riera del Palau i a la de les Arenes. El tram comprès entre l'avinguda de Portugal i la carretera de Rubí a la de les Arenes, i entre la corba de l'avinguda de Josep Tarradelles i el carrer dels Horts, a la del Palau, seran netejats, retirant principalment les escombraries acumulades. Aquesta actuació, que realitzarà l'Ajuntament, té un pressupost de 44.000 euros i com la primera, també està en període de licitació. D'aquesta manera, es dona el tret de sortida a un seguit d'accions previstes tant per aquest darrer quadrimestre de 2018, com d'altres que es perllongaran al llarg de l'any 2019.

Precisament, en la reunió que va mantenir l'alcalde amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el passat 5 de setembre, l'alcalde Alfredo Vega va convidar el conseller a visitar Terrassa un cop s'iniciessin les tasques de retirada de vegetació a la riera de Les Arenes, i conèixer de primera mà les actuacions acordades. A la reunió, a més, l'alcalde va recordar les diferents actuacions pendents en matèria de conservació i manteniment de les rieres i va demanar al conseller que la Generalitat de Catalunya destini més inversions en el manteniment de les infraestructures i de les lleres.

Aquestes actuacions les durà a terme l'Ajuntament, que en els darrers anys ha impulsat nombroses actuacions de retirada de vegetació de les rieres, tot i considerar que aquesta és una competència de la Generalitat, a través de l'ACA, així com la conservació de les infraestructures, tal i com va resoldre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la sentència del passat mes de juny.

Fruit de les subvencions i el conveni signat entre l'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Aigua el passat mes d'agost, es preveuen al llarg de l'any 2019 altres actuacions a realitzar. Aquestes, principalment, es centraran en la retirada de sediments a la riera de Palau, a l'alçada de l'avinguda de l'Abat Marcet; en la tala i esbrossada de vegetació al Torrent Mitger, a la riera del Palau i a la riera de Rubí; una actuació al mur de l'escullera a la riera de les Arenes, a l'alçada de la zona de Les Fonts; així com millores puntuals de l'endegament de la riera de Les Arenes entre el pont de Sant Llorenç i el pont de Navarra.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top