Arrenca el Pla de Reposició de l'Arbrat 2018-2019 a Igualada

El departament de Qualitat Urbana de l’Ajuntament d’Igualada ha iniciat aquesta tardor el Pla Municipal de Reposició de l’Arbrat 2018-2019. Aquest pla implica, anualment, la substitució d’arbres considerats poc adients per al medi urbà per altres espècies més adequades i també la reposició d’aquells arbres que, els darrers anys, han hagut de ser retirats per malaltia, mort o perquè s’han vist malmesos en episodis climatològics.

N’ha donat els detalls l’alcalde d’Igualada, Marc Castells. Segons ha explicat, en la passada campanya 2017-2018 ja es van retirar 89 arbres morts o d’espècies considerades poc adequades perquè provoquen al·lèrgies a la població o perquè tenen arrels que malmeten l’asfalt i les voreres. En molts casos, a més, aquests arbres han adquirit grans dimensions, les seves branques provoquen molèsties als edificis propers i poden suposar un perill en dies de fort vent.

Els 89 arbres retirats l’any passat s’han substituït per noves espècies considerades més indicades per al medi urbà i se n’han plantat 73 de més –162 en total– en escocells buits o en parcs i places on calia reforçar l’arbrat. Les espècies retirades són en general pins, plàtans, moreres i oms. I les espècies que es planten al seu lloc són, entre altres, cirerers del Japó, pereres de flor, pomeres, arbres de Júpiter, fotínies o espinalbs. La retirada dels arbres existents es porta a terme a la tardor i la plantació es fa entre la tardor, l’hivern i la primavera, en funció del que és més adequat per cada varietat. Castells posa de relleu el fet que “apostem per la renaturalització de l’entorn urbà, volem una ciutat agradable i amable per tots aquells que hi viuen i, per això, en dos anys haurem plantat més de sis-cents nous arbres a la ciutat, al mateix temps que seguim desenvolupant l’Anella Verda, projectem l’ampliació del Parc Central o treballem en la millora contínua de l’espai públic des de la Unitat de Barris, entre moltes altres accions”.

Aquesta temporada 2018-2019, la intervenció tindrà un abast superior. S’estan retirant un total de 152 arbres i es preveu plantar-ne 508. En concret, els arbres que s’estan retirant corresponen a diferents punts de l’Av. Montserrat, dels carrers Magnòlies, Tulipes, Crisantems i Capità Muntaner, de l’Av. Barcelona, del c/ Dr. Pujadas o del Parc de la Solidaritat. I, entre aquesta tardor, l’hivern i la propera primavera, s’han de plantar els més de cinc-cents nous arbres previstos, no només en aquestes ubicacions, sinó també als carrers Badalona, Coral la Llàntia, Mn. Josep Forn, Pere Dalmases, Lleida, Dr. Pujadas, Nards, Orquídies, Camèlies, Joan Serra i Constansó, Abat Oliba, Capità Muntaner, Guixeres, Salvador Espriu, Carles Riba, Bèlgica, Lecco, President Francesc Macià, President Josep Irla, President Pau Claris, Doctor Botet i Parlament, a les avingudes Generalitat, Pau Casals, Europa, Països Catalans i Vilanova i a la Pl. Sant Crist. A banda, la Brigada Municipal reforçarà l’arbrat en indrets com el pati del Museu de la Pell, la zona de descans dels horts urbans del Rec, els parcs Central, Vallbona i Puigcornet, la Pl. de la Bomba, el camí de Can Masarnau, les avingudes Gaudí, Balmes, Dr. Pasteur, Europa i Àngel Guimerà, la Ctra. de Manresa, la Pl. Mestre Just o els carrers Òdena i Comarca, entre altres.

En definitiva, doncs, en aquestes dues temporades, s’hauran retirat 241 arbres i se n’hauran plantat 670 i, tal com ha recordat Marc Castells, aquestes accions hauran suposat “no només l’eliminació de molèsties a la ciutadania i d’inconvenients per al manteniment de l’espai públic, sinó també el fet que Igualada haurà guanyat més de quatre-cents nous arbres”.

La previsió de la regidoria de Qualitat Urbana és enllestir les tasques corresponents a l’actual Pla Municipal de Reposició de l’Arbrat entre el primer i el segon trimestre de l’any 2019.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top