Arriba el Bicing elèctric

A finals d'any es posarà en marxa el Bicing elèctric, amb una incorporació de 300 noves bicicletes elèctriques que s'integraran a la xarxa de bicing però que tindran estacions pròpies, ubicades a aparcaments de la xarxa de B:SM, per tal d'aprofitar els punts de càrrega ja existents i els sistemes de vigilància per evitar vandalisme.

El mes de desembre s'iniciarà la prova pilot amb 150 bicicletes i amb el 50 per cent de les estacions previstes ja en funcionament. En una segona fase, es s'incorporaran 150 bicicletes més, completant així les 300 de la prova pilot que estarà en funcionament fins el 31 de març del 2017, quan se'n farà un balanç.


Bicicletes elèctriques per 15 euros l'any

Els usuaris que vulguin gaudir de les noves bicicletes elèctriques hauran de ser abonats del Bicing i pagar un abonament addicional que no superarà els 15 euros anuals. Per cada trajecte inferior a 30 minuts els usuaris abonaran 0,50 euros i per cada fracció de mitja hora més, 0,80 euros. El pagament per ús aportarà valor als viatges realitzats racionalitzant així l'ús del servei.


Lleugeres i antivandàliques

Le bicicletes són de fabricació local, tenen un xassís lleuger amb aliatge d'alumini i el seu pes màxim és de 23 quilograms. El sistema de les bicicletes elèctriques consisteix en donar una assistència al propi pedaleig del ciclistes, que aquest podrà regular en més o menys ajuda depenent de les seves necessitats. Estan dissenyades perquè arribin a velocitats màximes de 25 km/h.


Font: Ajuntament de Barcelona

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top