Arriba el Fòrum Nova Administració

El "Fòrum Nova Administració, transformant persones, equips, talent i cultura en les nostres administracions públiques", organitzat per l'Ajuntament d'Alcobendas i el Club d'Innovació amb el suport de la FEMP i la col·laboració de l'INAP i altres institucions, serà per molts l'estació de partida d'aquest viatge que ha de permetre un gran salt en la generació de valor públic per als ciutadans.

Venim escoltant que estem en un canvi d'era, més que en una era de canvis. Sabem que és veritat. És hora d'iniciar amb decisió un viatge cap a una nova forma de veure l'administració, les seves persones, els seus equips, d'afinar el talent i adequar la cultura de les organitzacions a un nou model encara en definició. La realitat és que no sabem bé on arribarem però si sabem que coses ja estan canviant al nostre voltant a iniciar aquest viatge al futur de la nostra administració.

La formació dels nous empleats públics ha de ser diferent, preparada per a un nou entorn digital, més àgil i en permanent canvi, de manera que també s'han de adaptar les formes de selecció i la formació contínua, definint noves habilitats i capacitats per al acompliment de nous rols i tasques, preparant-nos també per al desenvolupament de nous serveis encara avui ni tan sols imaginats. Estan ja creant-se nous llocs abans ni tan sols imaginables, nous serveis i tasques, noves formes de gestió i amb el focus posat ja en la creació de valor per a la ciutadania. I tot això alhora que veurem en el nostre itinerari com el coneixement i l'experiència dels veterans es poden perdre si no organitzem adequadament el relleu generacional.

Cal començar a plantejar com primeres destinacions una estratègia de recursos humans preparada per al canvi, amb noves formes de treballar, on la innovació sigui present de forma permanent. On es comencin a copiar els avenços del nostre entorn, i es respongui cada vegada més a la necessitat de competitivitat de l'acció pública. Així estació a estació, s'haurà de definir més la figura del directiu públic, s'avançarà finalment en l'avaluació de l'acompliment i la recompensa per objectius, s'aplicarà l'analítica pública i es competirà entre administracions i serveis davant la mirada del ciutadà. S'hauran de generar vies de mobilitat, s'assumirà la tecnologia com una cosa natural i ens enfrontarem més aviat que tard a l'impacte de la intel•ligència artificial i la robotització en les AA.PP. L'ètica i els valors hauran de prendre una posició rellevant en el camí i les formes de comunicació interna i externa canviaran a l'empara dels nous canals, mitjans i tecnologies modificant la cultura de les organitzacions. Nous sistemes de gestió de Recursos Humans seran pas a pas creats assumint probablement noves competències i àmbits funcionals.

Aquest és el viatge iniciat tímidament però viatge sense retorn si, com endevinem, el futur que ens espera és un futur més digital, competitiu i exigent, molt diferent del passat recent de les nostres institucions i administracions.

I per preparar l'equipatge necessari per al viatge al futur de la nostra administració pública, es va a desenvolupar a Alcobendas un fòrum destinat als principals responsables d'aquest canvi en les nostres administracions central, autonòmiques i locals. Els dies 13 i 14 de novembre, es donaran cita al Centre d'Art Alcobendas més de mig centenar d'experts per debatre davant centenars de responsables de recursos humans, funció pública i organització, i per conscienciar de la necessitat del canvi i d'avançar en la reflexió per passar urgentment a l'acció.

El "Fòrum Nova Administració", que se celebrarà al Centre d'Art Alcobendas els dies 13 i 14 de novembre, comptarà amb nombroses taules de debat, ponències i la presentació d'experiències reals de transformació de les nostres més avançades administracions. Estarà patrocinat per empreses líders en serveis de gestió de recursos humans que col•laboren estretament amb les nostres administracions, com Dopp Consultors, Grupo Castilla, Saba i BuisiTools, Meta4, ValidatedID i Vector. La convocatòria oberta amb assistència és gratuïta per als responsables públics serà aquesta estació de partida que molts estaven esperant.
Tota la informació a www.foronuevaadministracion.es
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top