Arxivada la denúncia formulada per un particular arran de la instal·lació de càmeres de seguretat a la via pública

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha arxivat les actuacions d’informació prèvia número 149/2013 relatives a l’Ajuntament de L’Hospitalet, arran de la denúncia d’un particular sobre la instal·lació de diverses càmeres de videovigilància que podrien captar imatges de persones a la via pública. La resolució recull que l’Ajuntament ha acreditat disposar de la preceptiva autorització per a la seva instal·lació amb finalitats de seguretat pública. El tinent d’alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme, Alfons Bonals, ha fet un balanç molt positiu d’aquests dispositius ja que tenen “una funció dissuasiva i vetllen per la seguretat, la convivència i el civisme”. Bonals ha recordat que el sistema de videovigilància de la ciutat “ha seguit en tot moment el procés legal existent a Catalunya, és a dir l’autorització de la Direcció General d’Administració de Seguretat de la Generalitat, previ informe favorable de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, per la qual cosa es garanteix en tot moment el dret a la privacitat, la intimitat i la imatge dels ciutadans”.

 
La ciutat compta amb 37 càmeres distribuïdes en deu punts
 
Un total de deu punts de la ciutat disposen de trenta-set càmeres de videovigilància per tal de reforçar la seguretat ciutadana al carrer. Les càmeres s’han instal·lat d’acord amb les entitats veïnals en zones de difícil accés o amb una important concentració comercial i d’oci. La Junta de Seguretat de la ciutat va ser l’òrgan que va acordar la idoneïtat d’instal·lar càmeres de videovigilància. Un cop la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, que depèn del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya, va emetre’n l’informe favorable, l’Ajuntament va iniciar la tramitació, que va concloure amb la instal·lació de les càmeres. Les imatges de les càmeres es visionen al Centre Integral de Gestió de la Mobilitat de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, que disposa de les gravacions realitzades durant 30 dies, segons estableix la llei vigent. Les primeres càmeres de videovigilància, cinc en concret, es van instal·lar l’any 2010 als voltants del carrer de Femades/avinguda del Carrilet. La primavera passada va finalitzar la instal·lació de 32 càmeres més en nou punts de la ciutat: la zona de la rambla de Just Oliveras i la plaça de Lluís Companys; els voltants del metro de Collblanc; la plaça Espanyola; els voltants del parc de la Torrassa; l’entorn del metro de Santa Eulàlia i el carrer de Pareto; la zona dels Blocs de la Florida; l’entorn de l’avinguda de Severo Ochoa; els voltants del mercat dels Ocellets, i la plaça de la Llibertat.


Font: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat

 

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top