Autobusos urbans amb tecnologia per prevenir accidents

La DGT ha seleccionat a la ciutat de Màlaga per a la posada en marxa d'un projecte innovador. Quatre autobusos urbans d'aquesta ciutat disposen des del 23 de desembre d'una tecnologia de prevenció d'accidents, el sistema avançat d'Assistència a la Conducció de Mobileye Shield +, que incrementa la protecció en els angles morts del vehicle. El sistema Mobileye Shield + està format per una càmera frontal i dues càmeres laterals que permeten detectar a vianants, ciclistes i motociclistes. Al lloc del conductor també s'instal·laran elements que enviaran senyals acústics i visuals per advertir de diferents situacions:

1. El sistema LDW: enviarà senyals acústics i visuals quan detecti sortides involuntàries de carril.

2. El sistema HMW: adverteix al conductor, igualment amb senyals acústics i visuals, quan la distància de seguretat amb el vehicle precedent és massa curta.

3. El sistema FCW: li adverteix d'una col·lisió frontal, identificant vehicles lleugers i pesats. Pot arribar a alertar el conductor uns 2,7 segons abans de la col·lisió.

4. El sistema PCW: alerta, mitjançant senyals acústics i visuals, i fins a 2 segons abans, d'una possible col·lisió amb un vianant o ciclista.

5. El sistema UFCW: ofereix alertes de col·lisió a baixa velocitat en entorns urbans. Això passa amb major freqüència en els semàfors, cruïlles, embussos i rotondes.

6. El sistema TSR: reconeix els senyals de trànsit, les classifica i informa al conductor. Aquesta funció també comprèn el sistema SLI, que informa i adverteix sobre els límits de velocitat, inclosos els senyals electròniques de pòrtics.


Aquesta solució tecnològica inclou una potent plataforma que geolocalitza alertes de seguretat, recollint els riscos detectats i realitzant un registre dels mateixos. Mitjançant l'aplicació de tecnologies de BIGDATA, permet realitzar una anàlisi de totes les dades recollides establint un mapa amb zones d'aglomeració de vianants, zones de trànsit dens, zones amb gir d'elevat risc, és a dir, un plànol amb els punts 'calents' en els quals es detecten major nombre d'incidències i sobre els quals es poden definir un pla d'acció i efectuar accions per millorar la seguretat dels vianants i altres usuaris de la via.

Aquesta tecnologia ha aconseguit el primer premi en la categoria de Seguretat Viària i Gestió del Trànsit en els passats Premis de Transport de Londres i s'ha convertit en una eina clau en les principals ciutats intel·ligents a nivell mundial: Nova York, Londres, París, i ara també a Màlaga.
 
 

Font: DGT

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top