Avancen els treballs de redacció del projecte per la nova estació d’autobusos de Lleida

El paer en cap, Miquel Pueyo, va presidir, acompanyat del primer tinent d’alcalde Toni Postius, una sessió informativa a càrrec de tècnics d’Urbanisme i Infraestructures del govern de la Generalitat que van detallar quin és l’estat de redacció del projecte de la nova estació d’autobusos de Lleida, que s’ubicarà al costat de l’estació de ferrocarril, als edificis dels Docs i de l’antiga Farinera La Meta.

La sessió va comptar amb la participació dels membres de la corporació que assisteixen habitualment a la Comissió d’Urbanisme, representants de la FAVLL i dels diferents serveis tècnics municipals implicats.

Els tècnics de la Generalitat van explicar l’estat de redacció en el qual es troba el projecte, que preveu respectar l’estructura original dels edificis dels Docs i La Meta, que estan catalogats pel seu interès arquitectònic. La previsió és que el projecte estigui llest durant aquest any i les obres puguin iniciar-se l’any vinent.

La proposta preveu que l’estació pugui disposar d’una superfície total d’10.900 metres quadrats i fins a 28 andanes i 2 espais d'estacions, que donarien servei a 1,3 milions de passatgers anuals. La nova estació aposta per la intermodalitat, gràcies a la seva proximitat amb la terminal del ferrocarril, situada a escassos 50 metres, i també comptarà amb accessos directes a les principals vies d’entrada i sortida de la ciutat, a través de l’avinguda Príncep de Viana.

Pueyo va destacar que ha de suposar un canvi important per aquesta zona del centre de la ciutat. “La nova estació d’autobusos als Docs és un projecte cabdal per a la transformació d’aquesta zona de la ciutat, junt amb altres iniciatives com el nou Museu Morera i el futur centre comercial, i per a potenciar el transport públic a Lleida”, va assenyalar Pueyo.

Per la seva banda, Postius va destacar que el projecte està seguint els terminis previstos i va destacar que aquesta sessió, amb la participació de tots els grups i regidors no adscrits, a més dels representants de la FAVLL, anava en la línia de promoure la transparència i la participació en el desenvolupament d’aquest projecte, per al qual es vol el màxim consens possible. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top