Badalona combat les plagues amb intervencions continuades a tota la xarxa de clavegueram

L’Ajuntament de Badalona aposta per intervenir de manera continuada a tota la xarxa de clavegueram i als embornals per combatre les plagues que afecten la ciutat, especialment durant els mesos d’estiu. Amb aquesta mesura es vol minimitzar les molèsties que suposen les plagues per al veïnat, malgrat que el resultat de les actuacions no és immediat, ja que els productes emprats per lluitar contra rosegadors, escarabats o paneroles triguen algunes setmanes en fer el seu màxim efecte. Aquest fet pot suposar que, encara que s’actuï, les plagues persisteixin durant uns dies.

Tot i que les plagues són un fenomen que recorre totes les ciutats metropolitanes i que mai pot ser eradicat totalment, l’ajuntament va posar en marxa a principis d’aquest any el contracte del servei de control de plagues amb una nova empresa que ha representat una millora substancial en les actuacions. El nou servei ha permès escurçar els terminis d’actuacions fins a només 24 hores des que l’Ajuntament comunica la necessitat d’intervenir a l’empresa i aquesta procedeix a actuar.

Aquesta millora del servei és conseqüència d’un augment del 15,60% del pressupost destinant a la contractació del servei de control de plagues, que es va realitzar des del consistori per tal de donar una resposta més ràpida a les necessitats de la ciutadania. Aquest augment pressupostari no és definitiu, ja que podria ampliar-se la partida en cas que es detectessin necessitats prioritàries.

L’Ajuntament, conscient que la lluita contra les plagues s’ha d’abordar incidint sobre diversos factors com el manteniment, la neteja o l’eradicació de les conductes incíviques d’alguns ciutadans (llençar les escombraries fora dels contenidors, alimentar els coloms als carrers i les places o realitzar un manteniment inadequat d’edificis i solars), aposta decididament per les mesures preventives i les campanyes de sensibilització. Un exemple d’aquestes mesures és la que campanya realitzada per combatre el mosquit tigre, en la que agents cívics informen porta a porta en els diferents habitatges per fer notar la importància d’adoptar mesures preventives, atès que s’ha constatat que el 80% dels punts de cria del mosquit es troben en espais privats.

Per poder donar resposta a les demandes del veïnat de la ciutat, s’ha habilitat una adreça de correu electrònic (protecciosalut@badalona.cat) on tota la ciutadania es pot adreçar en qualsevol moment, per fer arribar la seva queixa. D’altra banda, la Unitat de Salut Pública presta assessorament a totes les persones que tinguin qualsevol problema encara que no es produeixi en espais públics.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top