Badalona convocarà un concurs públic davant les irregularitats de l'empresa de Ramon Bagó

Serhs deixarà de prestar el servei de cuina a l'Hospital Municipal però seguirà oferint la seva càtering al Sociosanitari del Carme fins al 2017.

L'Ajuntament de Badalona convocarà, durant els propers dies, un concurs públic per adjudicar el servei de cuina de l'Hospital Municipal que des de fa anys va a càrrec del Grup Serhs, empresa dirigida per Ramon Bagó. Així ho ha decidit, per unanimitat, el consell d'administració de Badalona Serveis Assistencials. Encara que l’ ajuntament va estudiar la possibilitat de rescindir el contracte que Sehrs té amb un altre centre a Badalona, el Sociosanitari del Carme, finalment ha decidit mantenir fins al 2017 per motius econòmics.

El passat mes d'abril, es va crear una comissió d'investigació a Badalona -a petició de l'ajuntament-per aclarir les possibles irregularitats que s'havien produït des de l'any 2003 a la contractació del servei de cuina. Ramon Bagó, màxim responsable de Serhs era un dels dirigents del Consorci de Salut Social, l'ens encarregat de la gestió de l'Hospital Municipal de Badalona. De moment, el consell d'administració ha decidit, també per unanimitat, canviar l'empresa auditora per la seva possible vinculació amb el Consorci de Salut Social.

Durant els propers dies es dissoldrà la comissió d'investigació ja que la informació passarà a mans de l'Oficina Antifrau, qui s'ocuparà de comprovar si realment es va adjudicar el servei de cuina al Grup Sehrs sense passar per concurs públic.

Mentre, l'ajuntament haurà de convocar un concurs públic per al servei de cuina de l'Hospital Municipal. Haurà de fer-ho perquè el Grup Serhs ha anunciat que finalitzarà el seu contracte a finals d'any. Segons afirmen fonts municipals, Serhs ha reclamat en diverses ocasions que amb el preu que rep per menú a Badalona, està perdent diners. De fet, el passat mes d'abril es va decretar desert el concurs perquè el preu de l'única empresa que es va presentar -Serhs- era superior al que s'establia en les condicions de licitació.

Es dóna el cas que el temps que requereix la licitació i adjudicació del servei fa que la nova empresa no pugui fer-se càrrec del càtering de l'hospital fins a febrer de 2013. Per aquest motiu, el consell d'administració de BSA ha decidit -amb el vot en contra d'ICV-EUiA i l'abstenció de PSC i CiU-demanar-li a Serhs que segueixi treballant a Badalona fins que entri en servei la nova adjudicatària i no desatendre el servei d'alimentació.

Fonts municipals apunten que contractar una empresa pont per aquest temps hagués provocat conflictes amb la vintena de treballadors del servei de cuina ja que haurien de canviar les condicions laborals actuals.
Serhs continuarà al Sociosanitari del Carme fins al 2017.

Fa uns dies, l'ajuntament de Badalona es va plantejar rescindir el contracte que el Grup Serhs té amb el Sociosanitari del Carme però finalment ho ha descartat. Fonts municipals afirmen que la despesa econòmica que suposaria la finalització d'aquest contracte seria massa elevat.

Des del govern local apunten que, fins que l'Oficina Antifrau no es pronunciï, no poden valorar les possibles irregularitats que s'han succeït en les adjudicacions del servei. De moment, han anunciat que mantindran a Serhs fins que finalitzi el seu contracte al Carme el 2017. La intenció és fer coincidir el final del contracte del Carme amb l'Hospital -per això el concurs públic es convocarà per a 4 +1 +1 anys- per així convocar un per als dos centres hospitalaris el proper 2017.
 

Font: La Vanguardia
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top