Badalona, Sant Adrià de Besòs, Metrovacesa i Endesa signen el conveni que permetrà l’enderrocament de l’actual mur i l’ampliació del carrer d’Eduard Maristany

‎El passat 8 de juliol va tenir lloc la signatura del conveni urbanístic que permetrà l’enderrocament de l’actual mur de 178 metres de llarg del carrer d’Eduard Maristany, en el seu tram a tocar de les Tres Xemeneies, entre Badalona i Sant Adrià de Besòs. Aquest és el primer pas per a la transformació d’un nou vial que passarà de 9 a 20 metres d’amplada, amb noves voreres, nou clavegueram, nou asfalt per al vial de dues direccions, la creació d’un carril bici, nova il·luminació i amb una nova filera d’arbrat que millorarà la connectivitat entre els dos municipis i que permetrà la continuïtat d’un passeig Marítim que enllaçarà la comarca del Maresme amb la ciutat de Barcelona. L’actual mur que separa el carrer d’Eduard Maristany dels terrenys de les Tres Xemeneies té 158 metres de la seva longitud al terme municipal de Badalona i 20 a Sant Adrià de Besòs.

El pressupost de l’obra és d’1 milió d’euros que aporta íntegrament l’Ajuntament de Badalona. El projecte tècnic inicial ha estat encarregat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el qual destaca el desplaçament de 14 metres de l’actual mur cap a l’interior dels terrenys de les Tres Xemeneies. Les obres començaran aquest mateix any i es preveuen estiguin finalitzades a finals de l’estiu de l’any 2022.

El conveni urbanístic per a l’adquisició de la finca ubicada entre els termes municipals de Badalona i Sant Adrià de Besòs d’aquest tram del carrer d’Eduard Maristany l’han signat aquest migdia a la sala de premsa de l’edifici El Viver l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filomena Cañete, els representants de la UTE Front Marítim del Besòs, SL, Manuel Bartés i Miguel Díaz, en nom de les empreses propietàries dels terrenys de les Tres Xemeneies (Endesa i Metrovacesa).

Per a l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el pas d’avui “va més enllà d’enderrocar un mur, és tirar a terra una barrera que dificulta la comunicació dels municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs”. A més, l’alcalde ha subratllat que “és un primer pas d’aquest gran projecte de vertebració del territori, de fer un salt qualitatiu en la transformació d’aquest gran espai de les Tres Xemeneies que ha de permetre una transformació històrica d’una envergadura que no veiem des dels Jocs Olímpics de l’any 1992”.

En aquest mateix sentit, l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filomena Cañete, ha destacat la importància que tindrà de l’ampliació d’aquest vial de comunicació entre Badalona i Sant Adrià i l’ha situat també com a primer pas del projecte de transformació d’aquest espai: “no treballem només les 30 Ha de les Tres Xemeneies, sinó les 92 Ha del voltant per a transformar aquest espai de manera que ens ajudi a revertir i millorar la situació econòmica i social del conjunt del Barcelonès” i ha reclamat la implicació i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva banda, Miguel Díaz, de la UTE Front Marítim del Besòs, SL, ha assenyalat que “aquest conveni és un bon exemple de la col·laboració entre empreses i administracions públiques en benefici dels municipis i els seus habitants”.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top