Badalona serà seu de la ‘blockchain’ centrada en l’energia sostenible

Aquest divendres 28 de gener ha tingut lloc la presentació de la nova subseu del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), situada a Badalona i centrada en energia sostenible. Amb el suport de l'Ajuntament de Badalona, el node d'energia ha d’ajudar a transformar el model productiu, oferir noves oportunitats al jovent i afavorir la retenció del talent o la cerca de feina de valor afegit al territori, així com promoure l'adopció de la blockchain i les tecnologies descentralitzades entre el sector energètic.

"Des dels seus inicis, el CBCat té una voluntat totalment descentralitzadora. Que la seu del centre no sigui a Barcelona, sinó a Girona, ja és una declaració d'intencions", ha comentat Quirze Salomó, president executiu del centre, "però ara encara volem anar més enllà, creant subseus del centre especialitzades en diversos sectors arreu del territori. Així, l'any passat vam inaugurar el node d'alimentació i begudes a Vic, i durant el 2022 preveiem l'obertura de tres noves seus, entre les quals hi ha la de Badalona".

El node d'energia del CBCat se situarà al BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis). A partir d'ara, i durant el mes de febrer, es consolidarà l'equip que l'ha de compondre, i a partir del mes de març començarà a treballar en projectes amb empreses del sector energètic. Tots els nodes del CBCat compten amb un observatori de les tendències de la tecnologia blockchain en el sector de la seva especialitat, en aquest cas l'energia, i també una incubadora per a start-ups i iniciatives emergents d'aquest àmbit. A més, cada node té un projecte principal únic del seu sector, que en el cas de Badalona girarà entorn de la creació d'un protocol de blockchain estàndard i interoperable per a les comunitats energètiques.

El director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, ha subratllat que "amb el node d’energia sostenible del CBCat a Badalona estem creant l’espai de referència d’empreses i institucions per promoure l’adopció de la tecnologia blockchain en un sector en ple procés de transformació digital, cosa que permetrà avançar cap a un model energètic descentralitzat que aposti per les energies renovables i centrat en el benefici de les persones”.

"La descentralització i la democratització del sector de l'energia són termes cada vegada més coneguts tot i que, avui dia, es troben mancats d’una implantació pràctica significativa", ha declarat la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici. "Això no obstant, la tecnologia blockchain, té el potencial necessari per desbloquejar el valor substancial en la indústria energètica".

L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat la importància que la seu del Node d'Energia del Centre Blockchain de Catalunya s'ubiqui a la ciutat perquè "ajudarà a dinamitzar l'economia del territori i a generar un entorn favorable per a les empreses del sector, que tindran el Badalona Centre Internacional de Negocis com a punt de referència". En aquest sentit, Guijarro ha posat de relleu la feina realitzada per l’Àmbit d’Impuls de Ciutat de l’Ajuntament liderat pel primer tinent d’Alcaldia, Àlex Montornès, per tal que la seu de la blockchain centrada en l’energia sostenible s’ubiqui en aquesta ciutat. L’alcalde de Badalona ha volgut remarcar la transcendència que el blockchain tindrà en un futur pròxim en tots els àmbits de la societat i ha considerat que la seva introducció en el camp de l'energia "suposarà un canvi absolut de paradigma, ja que es tracta d'una tecnologia transparent que permetrà avançar cap a un model distribuït i descentralitzat". "És una gran notícia que Badalona estigui lligada a aquesta mena d'avenços i que miri cap al futur amb ambició i voluntat de millora constant", ha conclòs l'alcalde. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top