Balaguer demana un préstec per fer front a noves inversions

L’Ajuntament de Balaguer ha signat un préstec d'1,4 milions d’euros que ha de permetre tenir suficients recursos econòmics per fer front a una sèrie d’inversions al llarg d’aquest any. En total es preveu que l’ajuntament, amb aquest préstec i altres ingressos i subvencions, hi destini una mica mes de 2,2 milions d’euros.

Aquest préstec es va demanar, segons va assenyalar l’alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal, el passat més de juny, per a poder executar tot el que l’equip de govern considera imprescindible, ja que si no es demanés el préstec d’1,4 milions d’euros, l’ajuntament només disposaria de 350.000 euros de recursos propis per invertir. A més, s'ha de tenir en compte que una part anirà destinada a fer front al pagament de les expropiacions del carrer Sant Pere Màrtir, amb 282.000 euros, i al pagament dels interessos de demora, que sumen 140.000 euros més.

Entre les partides més importants que es realitzaran de forma més immediata els propers mesos, en el capítol d’inversions destaquen els destinats a la millora i reforma de la part inferior del Pont Nou, al projecte d’arranjament del carrer de la Botera i el canvi de Gespa del camp de futbol, que amb tota probabilitat es farà la primera quinzena de setembre.

L’alcalde també ha destacat altres inversions com l’enllumenat de la muralla o actuacions que es duran a terme en el marc del pla de millora de senyalització i l’accessibilitat del turisme cultural, al patrimoni de la ciutat.
Pel que fa a l’enllumenat de la Muralla, en una primera fase es procedirà a continuar la il·luminació ja existent d’aquesta fins a l’església de Santa Maria,  amb l’objectiu de donar més valor d’aquest tram no il·luminat durant la nit.
Aquesta actuació serà la primera fase i compta amb un pressupost de 60.000 euros.

Entre altres inversions, destaca la posada en marxa d’una segona línia de filtració d’aigua a la depuradora. Les obres d’aquesta segona línia està previst que es realitzin durant la tardor.

Finalment, l’alcalde de Balaguer també ha anunciat que de cara al setembre estudiaran el refinançament d’alguns dels préstecs que té actualment l’ajuntament.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top