Balaguer inicia la recollida d'olis vegetals

L'Ajuntament de Balaguer, ha iniciat la recollida d'olis domèstics usats amb la instal•lació de 9 contenidors específics a la ciutat. L'oli recuperat s'usarà per fabricar biodièsel, un combustible net que es pot fer servir en qualsevol vehicle dièsel i produeix un 80% menys d'emissions que els carburants derivats del petroli. L'alcalde, Josep Maria Roigé, ha explicat que el nou servei no suposarà cap cost per a l'Ajuntament, ja que l'empresa s'encarregarà de la instal•lació i manteniment dels contenidors i de la recollida de l'oli. Roigé ha afegit a més, que l'empresa donarà el 0,7% del seu benefici a l'Ajuntament perquè el destini a ajuda social.

Entre els perjudicis que causa l'oli residual destaca la contaminació de les aigües (cada litre d'oli pot contaminar fins a mil litres d'aigua), així com malmetre canonades, la xarxa de sanejament i les depuradores.
 
Els usuaris només cal que recullin l'oli en una ampolla de plàstic i que, un cop plena, la dipositin al contenidor més proper. Malgrat tot, l'empresa està disposada a modificar ubicacions o a instal·lar-ne més si la demanda és prou elevada. Serà també en funció de la resposta de la ciutadania, que la recollida es farà amb més o menys periodicitat.
 
Roigé s'ha mostrat convençut de la bona resposta ciutadana, "molt sensible amb els temes ambientals". "Estem facilitant el reciclatge dels olis vegetals, duent la recollida relativament a prop de casa", ha dit. S'ha de recordar que fins ara l'únic punt de recollida per a aquest tipus de residu era la deixalleria.

 
Font: Ajuntament de Balaguer
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top