Banyoles planifica la reforma del carrer de la Barca

La reurbanització d'aquest vial és el projecte principal de les inversions que es presenten al pla d'obres i serveis.

L'Ajuntament de Banyoles ha demanat en la nova convocatòria del pla d'obres i serveis (PUOSC) ajuda per a projectes que tenen un pressupost total de 1.467.000 euros. D'aquesta quantitat, el PUOSC n'assumiria 860.000. La inversió més destacada, tant per l'envergadura econòmica com per la transcendència que tindrà a efectes pràctics, és l'arranjament dels carrers Barca, Estany i Vallespirans (l'eix viari entre la plaça de les Rodes i el carrer de la Sardana), que suporten molt de trànsit i tenen problemes de mobilitat. D'una banda, es desdoblarà la xarxa de sanejament, que actualment està molt deteriorada i causa filtracions a habitatges i recs, segons els tècnics municipals. De l'altra, es renovaran les xarxes de serveis (abastament d'aigua, d'electricitat, de gas, d'enllumenat i telefonia) i es refarà el paviment. Els carrers quedaran a un sol nivell (se suprimiran les voreres) i, per tant, s'eliminaran les barreres arquitectòniques. El pressupost és de 758.000 euros, dels quals 379.000 es finançarien amb el PUOSC. Si s'aprova la petició, els treballs s'executarien l'any vinent.


Carrer dels Valls


L'altra gran inversió que es proposa és per a una intervenció semblant al carrer dels Valls, entre la plaça dels Estudis i la plaça de Santa Maria, al barri antic. S'hi desdoblarà la xarxa de sanejament, que ha quedat obsoleta; es renovaran les infraestructures de serveis i es farà un nou paviment a un sol nivell, seguint l'estètica de les reformes dutes a terme els últims anys en altres vials del barri vell, usant travertí. Molt probablement s'hi farà un seguiment arqueològic. Aquesta obra té un pressupost de 287.000 euros (121.200, a càrrec del PUOSC).


L'Escola de la Vila

En un paquet valorat en 162.000 euros s'hi inclouen obres de reparació d'equipaments municipals, entre els quals figura el pati de l'Escola de la Vila (Baldiri Reixac).


Manteniment de la via pública

A la llista del PUOSC també hi figura un capítol de “projectes de despesa corrent”, de 261.000 euros, repartits en 65.000 euros anuals durant quatre anys, per al manteniment dels carrers i el mobiliari urbà.
 

Font: El Punt Avui
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top