Barberà del Vallès continua apostant per l’ús compartit de cotxe en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Aire net - Fes el pas!', la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

És per això que l’Ajuntament de Barberà del Vallès segueix oferint la possibilitat de Compartir Cotxe mitjançant la seva pàgina web http://barbera.compartir.org. Aquest servei facilita la trobada entre persones que disposen de vehicle i volen compartir les places disponibles, o bé persones que no disposen d’ell i necessiten desplaçar-se ocupant aquestes places. Omplint un senzill formulari amb l’origen i destí, i les preferències de cerca és molt fàcil trobar a un acompanyant per a compartir un viatge, ja sigui per anar a treballar, a la universitat o a altres destins.

El nombre d’usuaris del servei de Compartir Cotxe de l’Ajuntament de Barberà del Vallès va en augment cada any, així com els viatges compartits. En les darreres dades publicades en 2012, el nombre d’usuaris era de 1.164, i es rebien 4.800 visites al servei cada any. Això significa que un 8% de les famílies de Barberà són usuàries del servei i un 15% de la població visita la pàgina cada any.

Pel que fa al transport públic, Barberà del Vallès compta amb una línia d'autobús urbà que enllaça la ciutat amb els polígons industrials i Baricentro. D'altra banda, des de la ciutat, també es poden agafar diversos busos interurbans que faciliten l'accés a Sabadell, Badia del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top