Barcelona aplicarà la digitalització i l’ús de les dades per millorar la mobilitat turística a la ciutat

Barcelona de Serveis Municipals (BSM) treballa en el desenvolupament de la Zona Bus 4.0. El projecte té com a objectiu principal crear un sistema intel·ligent de seguiment dels fluxos de circulació d’autocars turístics per afavorir un ús més eficient de l’espai públic.

La iniciativa parteix del creixent pes que té a la ciutat l’actual Zona Bus, un sistema exclusiu per a autocars turístics i discrecionals que permet ordenar la circulació d’aquest tipus de vehicles per la ciutat. Actualment, els professionals del transport discrecional han de registrar o reservar les seves parades i estacionaments a través de l’aplicació mòbil SPRO. Això genera un gran volum de dades que, processades digitalment, poden donar lloc a un sistema d’informació que ajudi a ordenar i fins i tot predir els fluxos i la concentració d’autocars turístics.

Així, per exemple, es podrà conèixer quin és el nombre d’autocars que visiten un determinat espai turístic en una franja horària concreta. El projecte també permetrà que els conductors planifiquin anticipadament i amb informació rellevant la ruta de punts d’interès que es volen visitar.

Els canvis també seran visibles en els espais d’estacionament i parada dels autocars, que es digitalitzaran i es dotaran de connectivitat. Entre d’altres, s’hi incorporaran sensors intel·ligents i lectors de matrícula. També es treballa per instal·lar-hi pantalles digitals que aportin informació d’interès sobre el servei, tant als conductors d’autocars com als visitants. Entre d’altres recursos, els professionals podran consultar l’oferta disponible de places i la localització d’altres zones d’estacionament properes, mentre que els turistes hi veuran les connexions existents amb transport públic i quina és la ruta més ràpida per arribar als punts de major interès.

S’espera que totes aquestes mesures repercuteixin positivament en l’optimització de l’espai públic, minimitzin els desplaçaments innecessaris i, conseqüentment, afavoreixin una mobilitat més ordenada i redueixin les emissions contaminants. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top