Barcelona es prepara per convertir-se en la capital mundial de IOT industrial

Els propers dies 25, 26 i 27 d'octubre de 2016, la capital catalana acollirà la segona edició del congrés més important del món dedicat a tecnologies i processos relacionats amb Internet de les Coses d'aplicació industrial: IOT Solutions World Congress (IOT SWC).

La ràpida evolució de tendències emergents relacionades amb sensors, xarxes i sistemes d'analítica de dades, juntament amb les marejadores xifres que al•ludeixen a milers de milions de "coses" que segons pronostiquen els analistes estaran connectades a Internet en pocs anys, està donant lloc a l'aparició de tecnologies disruptives que permeten enllaçar ràpidament solucions i aplicacions IOT en entorns de productivitat.

Per conèixer de primera mà l'impacte que els últims avenços en IOT orientat a la indústria del transport col·lectiu, la distribució energètica, la sanitat, la logística aplicada als processos industrials, l'univers empresarial, la transformació de les fàbriques gràcies a la IA, la seguretat de sensors i xarxes, o els últims avenços en big data i analítica de dades, entre altres temes, la cita d'aquest any comptarà amb la presència de 120 líders globals de les principals companyies TIC, i dels protagonistes que marquen tendència abordant , així mateix, solucions tecnològiques d'avantguarda que estan donant lloc a l'obertura d'una nova era de creixement econòmic i competitivitat empresarial.
En aquest context, Intel Corporation anuncia la seva participació per segona ocasió en l'esdeveniment anual Internacional Iot SWC 2016, organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb Industrial Internet Consortium (IIC) que, en la seva segona edició, ja s'ha convertit en referent mundial de la indústria IOT.

En la seva ponència titulada: "IOT, de la Ficció a la Realitat", el pròxim 25 d'octubre de 2016, a les instal·lacions de Gran Via I, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), a les 14: 30h (Room juny Auditorium) , el vicepresident i director general d'Intel Internet of Things Group, Jonathan Ballon, abordarà el panorama actual que connecta amb els èxits que fan possible que IOT sigui una realitat de valor en molts sectors de l'economia, i farà esment de la visió que manté el gegant del microprocessador de l'ecosistema IOT i d'algunes iniciatives en què està actualment immers.

Aquest expert incideix en el fet que tant companyies com organitzacions de tot tipus han estat recopilant i emmagatzemant dades durant anys; "Però no ha estat fins a l'arribada de les tecnologies d'analítica i big data quan s'han obert nous horitzons per aconseguir transformar enormes volums de dades en eficiència per als negocis, optimitzant processos, i millorant l'experiència dels usuaris", assenyala Ballon.

En la presentació del seu key note d'aquest any en Iot SWC 2016, el vicepresident i director general d'Intel Internet of Things Group destaca l'enorme progrés assolit en IOT des de diversos sectors de la indústria; un fet que es reflecteix en el desplegament de plataformes escalables d'Internet de les coses aplicades a solucions concretes que, des d'una perspectiva general, les companyies concentren en dos o tres aspectes. "Abans de començar a connectar allò que romania desconnectat, i d'accedir a la informació de valor després del seu pas pels sistemes d'analítica -moltes vegades per primera vegada--, les empreses haurien de plantejar-se l'adopció de sistemes intel·ligents interconnectats a la seva xarxa de IOT. Una possibilitat que resulta accessible a partir de solucions de programari en cloud que permeten enllaçar plataformes amb robots autònoms ", assenyala Jonathan Ballon.


Lliçons apreses en l'edició IOT SWC 2015

Ballon destaca abril aspectes abordats en la trobada de 2015, la ràpida evolució -en tan sols 12 mesos- va a tenir un impacte destacat en el terreny de IOT industrial: "La primera lliçó apresa en la trobada de l'any passat té a veure amb els grans volums de dades de què ja disposen les empreses i la comprensió de la informació a la qual tenen accés. La segona està relacionada amb aspectes de vital importància en IOT com són la seguretat, la interoperabilitat i manejabilitat d'aquests sistemes. En tercer lloc, destacaria l'aspecte humà i alguna cosa que les empreses tendeixen a desestimar amb freqüència com és el canvi cultural i les habilitats computacionals que són necessàries a l'hora d'adoptar un sistema Iot ".

Relacionada amb aquestes tres categories, la quarta lliçó apresa de la passada edició de IOT SWC, segons Ballon es refereix al repte que planteja la creació d'un ecosistema IOT a les associacions que fan falta a nivell tecnològic per aconseguir assolir nous components orientats a models de negoci, i noves solucions end-to-end per a les empreses.

Des dels seus inicis, Intel ha mantingut una constant històrica en la transformació de inoperants mercats verticals --propietaris, fragmentats i ineficients--, en sectors econòmics ben estructurats, horitzontals, escalables i oberts, com així ho ha demostrat en les àrees relacionades amb PC , portàtils, estacions de treball, servidors i sistemes d'emmagatzematge. En el moment actual, Intel dedica importants esforços i recursos en transformar la tecnologia que envolta IOT en elements i processos cohesius i oberts. En aspectes tecnològics, Intel no es concentra únicament en la interconnexió dels dispositius i sensors, sinó també en securitzar la connectivitat de tota la infraestructura: des del dispositiu fins al datacenter passant per la xarxa.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top