Barcelona invertirà 22,4 milions en un enllumenat públic més sostenible

El Pla Director d'Il·luminació prioritza les zones de vianants als vials de circulació, millora els nivells lumínics i l'eficiència energètica, incorpora tecnologia, i proposa projectes específics d'il·luminació.

La ciutat ha d'estar ben il·luminada, però això no vol dir amb més llum, sinó il·luminant "d'una manera diferent". Així ho ha manifestat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per justificar la inversió de 22,4 milions d'euros en un enllumenat més sostenible que es començarà a aplicar el 15 de desembre i afectarà 160 trams de carrers. Els nous fanals seguiran els criteris del Pla Director d'Il·luminació, que prioritza les zones de vianants als vials de circulació, millora els nivells lumínics i l'eficiència energètica, incorpora tecnologia en la gestió de l'enllumenat públic i proposa projectes específics d'il·luminació per personalitzar carrers, edificis i monuments.

Trias ha anunciat que en virtut d'aquesta actuació hi haurà "més de 3.300 punts de llum nous" que, a més, es disposaran de tal manera que "il·luminin on ens convé il·luminar". En aquest sentit ha remarcat que allà on cal il·luminar és a les voreres, i no als cotxes. "Aquesta és la meva obsessió", ha assegurat l'alcalde.

Així doncs, fins al 2015 s'invertiran 22,4 milions d'euros per renovar 160 trams de carrers, el que representa el 2,5% de tot l'enllumenat de la ciutat. Amb el Pla Director s'invertiran 15 milions d'euros per renovar la il·luminació de 100 trams de carrers, i s'invertiran 7,4 milions més en millorar l'enllumenat dins dels projectes de reforma integral de 67 carrers més previstos en el Pla de Manteniment Integral de la ciutat.

Un altre dels objectius del Pla Director d'Il·luminació és generar una nova imatge nocturna de la ciutat, incorporant més claror, més eficiència i nova tecnologia, prioritzant les persones i posant en valor el patrimoni. Tot això ve a tomb pel fe fet que Barcelona compta amb més de 136.000 punts de llum, que conformen un conjunt desigual fruit de renovacions urbanístiques i de manteniment aïllades.
Amb aquesta actuació es pretén crear una millor sensació lumínica, repartint més bé la llum, incorporant la llum blanca de la tecnologia led, evitant la sensació de taques de llum i integrant sistemes de control i regulació que permetin garantir la màxima eficiència energètica i optimitzar el funcionament.

Finalment també s'ha treballat en un protocol per facilitar la personalització dels edificis i monuments singulars de la ciutat. Trias ha subratllat que hi ha edificis que "s'han d'il·luminar bé", però ha insistit que això no vol dir més despesa energètica, sinó il·luminar millor. I ha assegurat que això es pot fer fins i tot estalviant despesa energètica.
 

Font: Ajuntament de Barcelona
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top