BCN comença a renovar els llums dels carrers

El vianant guanyarà il·luminació i es tindrà en compte el patrimoni arquitectònic, sempre amb criteris d'eficiència energètica. Són els principals punts sobre els quals ha incidit el Pla Director d'Il·luminació que el consistori presentarà al setembre com a mesura de govern, i que marca una renovació de l'enllumenat a llarg termini que comença a posar-se a prova aquests dies amb diverses actuacions. Ho va explicar ahir el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, al carrer de Galileu del districte que governa, les Corts, on ja es veuen flamants fanals de menor altura que la resta amb dos punts de leds, un per il·luminar la vorera, i l'altre, la calçada.

La idea de l'ajuntament és que aquest pla, que va ser una de les condicions que el PP va posar per acordar els pressupostos municipals del 2012, ja que els populars, igual que altres veus, són de l'opinió que Barcelona és fosca, és que marqui les directrius de la il·luminació a llarg termini en una ciutat amb més de 153.000 punts lumínics.


UN 30% D'ESTALVI ENERGÈTIC

Vives, que va remarcar que les noves tecnologies han eliminat la idea que «il·luminar més és contaminar lumínicament», va subratllar els tres fronts sobre els quals se sustenta el pla: potenciar la implantació de leds -que estalvien un 30% de consum-; il·luminar les voreres perquè el vianant guanyi seguretat i comoditat i, en algunes zones, fer que la potència variï si passa algú o no; i apostar pel patrimoni arquitectònic de la ciutat, o sigui, pels edificis i monuments.

Sobre aquest últim punt el regidor va explicar que el consistori marcarà criteris per als edificis públics que serviran de base per als privats, els propietaris dels quals hauran de presentar el seu projecte respectant aquestes directrius. Aquestes pautes incidiran en la il·luminació vertical i d'un element ornamental, i s'inspiraran, segons va explicar durant el recent viatge institucional a la Xina l'alcalde Xavier Tias, en els llums de ciutats com Hong Kong.

Les primeres actuacions, que estaran acabades abans de l'agost i que sumen prop de 80.000 euros, ja es porten a terme al carrer de Galileu. En aquesta via, entre els carrers de Can Bruixa i d'Europa, s'estan escurçant els fanals, i es passa dels 7,5 metres als cinc perquè els arbres no interfereixin i no molestin els veïns dels primers pisos, una cosa que no s'estendrà necessàriament a tota la ciutat, i s'hi estan instal·lant dos punts de leds, un que il·lumina la calçada (com abans) i un segon per a la vorera. A prop d'allà, a l'avinguda de Josep Tarradellas, des de la setmana que ve es provarà la il·luminació intel·ligent amb sensors de presència per incrementar els nivells lumínics o canviar-ne la intensitat segons les necessitats.

En una altra línia d'actuacions també estan a punt de començar els treballs per millorar la il·luminació del monument a Verdaguer, a la cruïlla del passeig de Sant Joan i l'avinguda de la Diagonal.


Font: El Periódico
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top