Benestar Social i Família destinarà 13,1 milions d’euros a les localitats tarragonines

Aquesta inversió anirà destinada al finançament dels serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat dels municipis de Tarragona. Per la qual cosa, durant la segona quinzena de juliol s’estan signant els contractes programa amb els ajuntaments de més de 20 mil habitants i els Consells Comarcals de la demarcació de Tarragona en matèria de Serveis Socials, programes relatius al Benestar Social i Polítiques d’Igualtat. A través d’aquest acord, el Departament destinarà enguany 13,1 milions d’euros al finançament de tots aquests serveis als municipis de Calafell, Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Valls i El Vendrell, així com a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

La consellera Munté ha destacat que “la Generalitat fa un esforç important per a mantenir la continuïtat dels serveis inclosos en els contractes programa, especialment els que s’adrecen a cobrir necessitats bàsiques. És per això que s’ha mantingut dotacions extraordinàries com els ajuts d’urgència social”. Munté ha insistit que “malgrat les dificultats econòmiques actuals, s’ha assegurat als ens locals uns ingressos mensuals d’imports corresponents a serveis bàsics i competències delegades”.

Com a novetat, enguany s’ha donat compliment al compromís d’incorporar als contractes programa les actuacions d’acció comunitària i atenció al poble gitano. D’aquesta manera, s’avança conjuntament en les polítiques de benestar social partint d’una definició d’objectius compartits que s’avaluen a cada exercici. Així mateix, també s’ha iniciat la incorporació en aquesta via de finançament de les línies d’ajuts a ajuntaments de menys de 20.000 habitants, a la qual en exercicis anteriors es donava resposta amb convocatòries de subvencions anuals.

Els contractes programa subscrits s’emmarquen dins de l’Acord marc 2012-2015 entre el Departament de Benestar Social i Família, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest acord marc permet planificar, conjuntament amb el Departament, la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.

Aquest juliol el Departament, la FMC i l’ACM han actualitzat l’acord per incorporar-hi les novetats i adaptar-lo a la situació econòmica actual i a l’evolució dels grups de treball engegats l’any passat per millorar els serveis.
 

Font: Tarragona21.com

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top