Big Belly Solar, Amsterdam i Guatemala guanyen els World Smart Cities Awards

Big Belly Solar ha guanyat el premi a la millor solució pel seu sistema de compactació i recollida de deixalles. Les papereres solars Big Belly, procedents d’Estats Units i distribuïdes per Smart Save, recullen les diferents fraccions de residus i les compacten mitjançant una premsa alimentada per un panell solar, no sent necessari cap tipus de connexió. Aquest sistema permet augmentar la capacitat d’emmagatzematge fins a 5 vegades respecte un contenidor convencional amb el conseqüent estalvi de despeses que se’n generen.

Els sensors de les estacions de recollida avisen mitjançant una connexió sense fils de quan cal buidar aquests contenidors.

El sistema redueix significativament la despesa pública pel que fa a recollida de residus i evita l’ús del combustible de rutes innecessàries i la conseqüent emissió de CO2. Amb aquest sistema ciutats com Philadelphia han estalviat un milió de dòlars el seu primer any d’implantació.

A Catalunya ja han començat a provar aquest sistema innovador els Ajuntaments de Barcelona i de Sant Cugat.

Un altre ha recaigut en el projecte d' Open Data que Amsterdam ha posat en marxa en el camp de la mobilitat urbana. El Departament d'Infraestructures i Transport de la ciutat d'Amsterdam ha posat a disposició del públic totes les dades generades per la seva flota de transports amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament de nous productes i aplicacions mòbils que ofereixin el millor servei als seus ciutadans. L'objectiu últim és desenvolupar la millor aplicació possible d'informació de transport urbà multimodal i, d'aquesta manera, millorar la circulació i la mobilitat a la ciutat.

Per altra banda, la Municipalitat de Guatemala City (Guatemala) ha estat guardonada pel seu projecte de finançament públic-privat de panells solars per alimentar l'enllumenat públic de la ciutat i els habitatges de 400 famílies pobres. La iniciativa, emmarcada en el programa de desenvolupament d'habitatge de protecció social, preveu la instal·lació de 1.400 panells. Els mil primers s'instal·laran en zones residencials acomodades i han de costejar la instal•lació del total de panells a canvi d'un estalvi del 20% en la seva factura elèctrica. En contrapartida, 400 famílies amb pocs recursos i 1.000 fanals dels carrers de Guatemala City obtindran energia neta a molt baix cost.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top