Bona acceptació del sistema d'alerta policial per a comerços a Caldes de Malavella

Els comerços i empresaris han rebut molt positivament l'aplicació per a telèfons mòbils «Botó vermell», que l'Ajuntament ofereix de forma gratuïta i que amb un sol toc de mòbil avisa de forma discreta a la Comissaria de la Policia Local de qualsevol situació de risc que puguin tenir els comerciants i empresaris (robatori, baralles...).

Amb aquest sistema, l'únic que han de fer els comerciants o empresaris és un toc a la icona que tenen en el seu mòbil (ha de tenir el sistema operatiu android). Això fa que els dispositius de la Comissaria de Policia rebin l'avís amb el nom i l'adreça del local a on han adreçar-se per atendre l'emergència. En cas que l'usuari faci l'avís per error, haurà d'introduir una contrasenya que anul•larà la sol•licitud. La Policia Local farà una trucada de comprovació immediatament i en cas que el comerciant no contesti o no doni la resposta acordada prèviament entre les dues parts, s'adreçarà a l'establiment.

D'aquesta manera el sol•licitant pot fer un avís més ràpid i discret ja que s'estalvia el temps que suposa buscar el telèfon de la Policia i fer la trucada, amb la qual cosa els agents poden fer una intervenció més ràpida i eficaç. A més, si no penja la trucada que rep de la Policia Local, podrà enregistrar a partir d'aquell moment el so ambient en el seu local.

La Comissaria de Policia ja havia contactat prèviament amb comerciants i empresaris i la pràctica majoria de les persones ja han omplert un full de pre-alta al servei. A partir d'avui, els agents de Policia s'adreçaran als establiments per fer la prova i donar d'alta als usuaris.

L'Ajuntament de Caldes de Malavella i la Comissaria de la Policia han cregut oportuna la incorporació d'aquest servei d'alarma que ja s'està fent servir en una dotzena de municipis catalans amb molt bons resultats.

 
Font: Ajuntament de Caldes de Malavella
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top