Buch (ACM) demana a l'Estat que un municipi ben gestionat no destini seu romanent de tresoreria a deute

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha demanat en una reunió al secretari general de coordinació autonòmica i local del Govern, Enrique Osorio, que els ajuntaments que no superin el 75% de l'endeutament no s'hagin de destinar seu romanent de tresoreria al deute, com fixa la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària.

Miquel Buch i el secretari general de l'ACM, Marc Pifarré, es van reunir aquest dijous amb Osorio al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, i van acordar buscar alguna solució "que, sense generalitzar, pugui resoldre aquests casos concrets" d'ens locals que han fet bé les coses ", informa l'ACM en un comunicat.

El també alcalde de CiU de Premià de Mar (Barcelona) defensa revisar mesures que castiguen a tots per igual sense tenir en compte si alguns han fet una bona gestió pressupostària.

A més, va transmetre a Osorio la preocupació del món local català per la reforma municipal prevista en l'avantprojecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local: li va explicar que Catalunya està elaborant una llei de Governs i Hisendes Locals, i que una modificació de la llei de bases estatal hauria de respectar el model d'organització català, tenint en compte l'Estatut.

Com va acordar amb Osorio en la reunió, Buch li enviarà un document de l'ACM - representant de 19 de cada 20 ajuntaments catalans - amb aportacions i esmenes al text actual, que el secretari general ha assegurat que tindrà en compte per a la modificació de la llei de bases de règim local que promou Hisenda.

Font: Europa Press

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top