Caldes de Montbui acollirà La Jornada Catalana de la Mobilitat 2019

Caldes de Montbui acollirà els propers dies 10 i 11 d’abril, La Jornada Catalana de la Mobilitat, organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l’Ajuntament de Caldes de Montbui. El vicrepresident de l'AMTU, Jaume Mauri, acompanyat del director general de l'AMTU, Joan Prat, i de l'alcalde accidental de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, ha presentat els continguts de La Jornada, que aquest any se centrarà a tractar sobre El Transport Flexible.

L’AMTU celebra cada any, en un dels seus municipis associats, La Jornada Catalana de la Mobilitat, un esdeveniment que compta amb la participació d’experts nacionals i internacionals i que ja s’ha convertit en l’esdeveniment de referència pel sector de la mobilitat i el transport públic a Catalunya. En l’edició de l’any passat va reunir unes 350 persones.

Enguany l’AMTU ha escollit Caldes de Montbui com a seu de La Jornada, ja que aquest és un dels municipis constituents de l’Associació, i amb el qual està col·laborant actualment per introduir millores en el servei de transport urbà del municipi.

  
El Transport Flexible

El Transport Flexible és una modalitat de transport públic, on l’oferta s’adapta a la demanda real existent, ja que no hi ha línies preestablertes, ni horaris i parades fixes, sinó que el servei funciona d’acord amb els serveis realment sol·licitats, els quals poden ser prestats pels mateixos operadors actuals, o en xarxa amb altres tipologies de transport.

Jaume Mauri ha afirmat que "amb el Transport Flexible els ciutadans podran tenir dret a la mobilitat, visquin on visquin", i també ha explicat que "anem de la rigidesa de la mobilitat programada a un model fet a mida per a l'usuari".

De fet, el Transport Flexible és una evolució del Transport a la Demanda (TAD), que en els últims anys ja s’ha anat estenent en alguns municipis de Catalunya, sota el lideratge de l’AMTU. El TAD funciona sempre que el viatger fa una reserva prèvia del servei amb 24 hores d’antelació. D’aquesta manera, els ciutadans tenen sempre garantida la connexió amb els principals serveis i equipaments de la ciutat.
Tanmateix, les noves solucions tecnològiques permeten desenvolupar un sistema de transport encara més adaptat a les necessitats del viatger: El Transport Flexible. Gràcies als algoritmes informàtics, aquest sistema de transport compacta serveis i estableix uns sistemes de reserva sense tanta antelació. A més, no té una limitació territorial i el conductor pot anar variant la ruta en temps real.

L’arribada del Transport Flexible a Catalunya és imminent i cal estar preparats. Per això, en aquesta jornada els assistents ja podran conèixer quin és el punt de vista de l’administració, quines experiències internacionals ja s’estan duent a terme, i com es preveu desenvolupar aquest nou sistema de transport a Catalunya.

De fet, la Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja han encarregat a l’AMTU que lideri la implementació del Transport Flexible, en primer lloc, a l’àmbit de Barcelona. En aquest sentit, en l’Assemblea General de l’AMTU, celebrada el passat mes de novembre, ja es va donar llum verda a la creació del Consorci Local per la Mobilitat, que serà l’entitat que desenvoluparà aquest sistema de transport a Catalunya.


Novetat d’aquest any: el Forum MobiliCat

Una de les grans novetats de La Jornada d’aquest any és l’organització del Forum MobiliCat, el primer fòrum de trobada del sector de la mobilitat. Aquest esdeveniment, que forma part de les activitats de La Jornada, pretén ser un punt de trobada entre administració, entitats, professionals i empreses directa o indirectament vinculades en la mobilitat.

En un format d’entrevistes directes, els diferents agents mantindran reunions de curta durada per presentar, consultar, fer negoci, i descobrir noves propostes i tendències en mobilitat. L’objectiu d’aquest fòrum és donar l’oportunitat de conèixer de conèixer nous partners de negoci, fomentar el networking, i fins i tot establir acords comercials entre els agents.


 
Premis MobiliCat

En el marc de La Jornada també se celebrarà la 2a edició de la Nit dels Premis MobiliCat, que atorga la revista MobiliCat. Serà un esdeveniment que se celebrarà a l’hotel Termes Victòria, i que estarà presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Els Premis MobiliCat volen reconèixer la tasca que fan a Catalunya els ajuntaments, entitats, empreses, institucions, emprenedors o organitzacions relacionades amb la mobilitat, el transport públic i les seves infraestructures. Els premis tenen 3 categories: Premi a la Innovació, Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible i Premi d’Honor a la trajectòria d’una persona, empresa o institució.

Més informació a: https://jornadamobilitat.cat/

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top