Calonge vol generar biogàs amb aigües fecals

La secció d'eficiència energètica de l'Ajuntament de Calonge ha engegat un estudi per calcular la quantitat d'energia que podrien generar gràcies a les aigües fecals del clavegueram. El sistema consistiria a acumular la matèria orgànica de les aigües brutes i sotmetre-la a un procés de fermentació amb digestió anaeròbica, sense la presència d'oxigen per a la generació de biogàs.

Es tracta d'una tecnologia relativament estesa a l'Europa central, on el gas alimenta un motor de cogeneració elèctrica i, alhora, s'aprofita l'escalfor de la combustió del motor per escalfar aigua. Les estimacions inicials parlen de produir fins a 375 kW diaris, però ara s'estan començant a analitzar el cabal d'aigües fecals i el volum de matèria orgànica amb l'objectiu de disposar de dades més acurades a finals del mes vinent.

El regidor de Medi Ambient, Carles Bonet, explica que és “un projecte innovador i pioner que podria permetre reduir encara més el cost de la factura energètica del municipi”, que després de les mesures recomanades per l'auditoria energètica de l'empresa PGI Engineering preveu estalviar 395.000 euros més d'electricitat en els pròxims cinc anys.

Bonet, però, supedita el projecte del biogàs a la viabilitat tècnica i econòmica. A l'Ajuntament cerquen la possibilitat de donar sortida a l'energia a través del consum elèctric directe i, pel que fa a l'escalfor, es podria subministrar a instal•lacions municipals o bé es podria vendre a edificis amb una alta demanda d'energia elèctrica i aigua calenta, com podrien ser complexos esportius o industrials.


Font: El Punt-Avui
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top