Cambrils anuncia un programa d’inversions repartides per tot el municipi

‎Cambrils, ha presentat el programa d’inversions de l’Ajuntament pel 2015. El pla inclou actuacions d’àmbits molt diversos que afecten transversalment a tot el municipi i que es finançaran amb partides d’ingrés extraordinàries.

El govern no finançarà les inversions a partir dels ajustos pressupostaris realitzats ni fent servir els impostos dels ciutadans. El paquet d’accions es pagarà amb una subvenció de la Diputació de 500.000 euros i fons propis, provinents en gran mesura de la futura llicència urbanística de l’Hotel de la Plaça del Pòsit i la sentència judicial favorable de Pladepro.

Les inversions plantejades afecten a diferents eixos temàtics i es distribueixen de la següent manera:


Ensenyament

Les inversions plantejades en aquest capítol responen a les necessitats dels diferents centres educatius, preferentment els més antics i que requereixen d’intervencions més ràpides. Se’n beneficiaran les Llars d’infants, tres escoles, l’Escola Municipal de Música (EMMC), l’Ateneu Juvenil i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) ubicada al centre cívic del Molí de la Torre.


Viver d’empreses

Una altra de les propostes del govern, abanderada per Promoció Econòmica, és la creació d’un Viver d’Empreses a l’edifici de la Torre del Llimó. El contingut i el projecte serà presentat detalladament en les properes setmanes per la regidora Carme Cros.


Millora de les infraestructures turístiques i platges

Les inversions en aquest àmbit van estretament vinculades a les platges i a la qualitat del material que s’hi instal•la. L’Ajuntament adquirirà diversos cartells informatius, papereres, cadires de vigilància per als socorristes i atendrà la demanda d’alguns usuaris, com és la compra de 4 passarel·les adaptades a l’accés amb cadira de rodes, complint així amb la voluntat de fer de les platges un espai accessible per a tothom.


Millora dels equipaments esportius


En aquest àmbit, les inversions tindran en comptes petites necessitats detectades tant als pavellons i la piscina com als camps de futbol i la pista d’atletisme. A més, també inclourà la renovació de la zona esportiva del Parc del Nou Cambrils.

Accions destacades
Piscina: Dutxes bitèrmiques; renovació de la ventilació dels vestidors, els banys i la piscina; material esportiu divers i equips d’osmosi als banys de vapor
Camp de futbol i Pista Atletisme: Marcador i Anemòmetre
Pavelló 1: Substitució de les finestres superiors laterals
Pavelló 2: Canvi de les 4 portes d’emergències i ampliació de la porta d’emergència d’accés espectacles i ambulància


Anellament dels carrils bici

El primer projecte contempla fer carril bici des de l’antiga N340 amb Ermita verge del Camí fins a la Zona Esportiva, passant pel carrer Jaume Ferran i continuant per darrere de l’Escola Joan Ardèvol i la Llar d’Infants Maria Dolors Medina, amb el l’objectiu d’ampliar la xarxa de carrils, donar continuïtat als existents i facilitar el desplaçament dels cambrilencs.

El segon projecte connectarà, a través de l’antiga N340, el centre de Cambrils amb la zona de Ponent, fins a l’última riera del terme municipal. Es crearan dos carrils bici, a banda i banda de la N340 per donar resposta a les peticions que s’han rebut des de diferent col·lectius cicloturistes, alhora que situarà Cambrils al capdavant del mapa territorial cicloturista.

Amb aquesta iniciativa, a més, es podran enllaçar els carrils del passeig marítim amb un d’interior que donarà continuïtat al que ja existeix al Vial del Cavet, de manera que l’anellament serà quasi total.


Millora de paviment i voreres

Les actuacions principals tindran lloc en tres barris: Port, Ponent i Sol Cambrils. A la zona del Port s’actuarà als carrers Drassanes, Sant Pere i Roger de Llúria. Es renovarà l’arbrat que malmet el paviment i les voreres, amb les consegüents queixes de veïns i botiguers i s’arranjaran aquelles rajoles i paviments afectats.

A la zona de Ponent, concretament a l’avinguda Rosa dels Vents i als carrers Eridà i Saturn; i a la urbanització Cambrils Badia, a l’avinguda Joan XXIII s’adoptaran mesures per reduir l’impacte de les arrels del pins al ferm, per tal de millorar la seguretat viària i atendre reivindicacions històriques dels veïns. Dalmau ha afirmat que el govern és coneixedor que hi ha altres zones afectades per aquesta problemàtica però ha cregut que aquestes actuacions eren prioritàries.


Millora de solars i aparcaments

En aquest àmbit es duran a terme dues actuacions destacades, concretament una a l’antiga N340 amb el carrer Barcelona, i l’altra a l’aparcament de la Rambla Regueral.

La primera obra servirà per pavimentar un solar abandonat i millorar un dels principals accessos a la ciutat, dotant-la d’una imatge més urbana, es pavimentarà i s’hi posaran bancs, il•luminació més una zona d’aparcament en cordó.

La segona obra té per objectiu millorar un dels espais d’aparcament més usats de la zona de Costa. L’alcaldessa ha avançat es pavimentarà novament la zona d’aparcament, es donarà continuïtat a la zona verda existent i es realitzaran intervencions que sanegin la imatge antiga i deteriorada de la zona.


Paviments per a parcs infantils

Atenent a peticions veïnals, l’Ajuntament ha estimat també la petició de canviar el paviment de les zones infantils ubicades als passeigs Francesc Macià i Lluís Companys, a la zona de l’Eixample platja. En aquest cas, s’eliminarà l’actual i s’instal•larà un paviment de cautxú.


Zona verda de Mas d’en Bosch

A Vilafortuny, concretament a la zona de Mas d’en Bosch, és on hi ha una de les zones verdes més grans del municipi i més usades pel veïnat. La reforma consistirà en l’automatització del rec a la zona, acció que permetrà en poc temps veure un canvi substancial al parc, que fins ara només es regava puntualment. L’actuació beneficiarà la imatge de la zona augmentant la freqüència del rec i estalviant aigua.

Així mateix, la intervenció també comprendrà millores i arranjaments a la zona infantil i esportiva del parc, contemplant el canvi de mobiliari, l’adequació de l’antic.


Accessos a les urbanitzacions de Ponent

Seguint el camí iniciat en aquest mandat per l’àrea de Serveis de millorar els accessos a les urbanitzacions de Ponent des de l’antiga N-340, sent l’última actuació la feta al Dorado, ara les dues propostes plantejades es centren en la millora de l’accés a la zona de la Dorada i la de Cambrils Mediterrani.

En ambdós casos els projectes també contemplen la creació del nou carril bici per tal de donar una solució integral a l’antiga carretera Nacional i dotar-la així d’una nova configuració més urbana.


Millores de via pública


Entre les obres destaca la construcció de dues noves rotondes: la que donarà accés al barri de Nou Cambrils i la que dóna accés a Vilafortuny, venint  de l’autovia A7, que actualment és provisional.

En quan a voreres i passos elevats, està previst donar continuïtat a la vorera de l’antiga N-340 que hi ha davant de l’empresa Comaigua, una zona vista només entrar al terme municipal de Cambrils i que s’intentarà connectar amb la Raval de Gràcia, de manera que tingui sentit l’actuació.

Relatiu a passos elevats, juntament amb un paquet d’inversió pendent de presentar i que anirà a càrrec del pressupost del 2014, es construirà un nou pas elevat al carrer Robert Gerard, per enllaçar la zona comercial de Mossèn Joan Batalla amb el Parc del Pescador. L’acció contemplarà també la creació d’un nou accés al Parc, creant així un fil conductor per a ciutadans i turistes que passegin per la zona.

Finalment, una darrera intervenció està prevista a l’accés que connecta la Zona Direccional amb l’Eixample Platja, per sota del pont de la via del tren al carrer del Molí d’Avall. En aquest cas s’ampliarà la vorera i s’adequarà l’entorn que toca amb la via del tren, que actualment presenta un estat millorable i pel qual passen molts escolar.


Millora de l’avinguda Verge de Montserrat

Al tram final de l’Avinguda hi ha previst realitzar accions de millora de la zona verda, així com actuacions de jardineria al barranc del Camí i un tancament perimetral de la zona per millorar la seguretat de vehicles i vianants.


Enderroc i arranjament al final del carrer Andròmeda

L’última acció concreta es situa al carrer Andròmeda amb avinguda Diputació, lloc en el qual s’enderrocarà la casa expropiada per l’Ajuntament ja fa uns anys i es crearà una vorera que donarà continuïtat de manera normal i alineada a l’avinguda Diputació, a l’extrem Llevant.


Font: Ajuntament de Cambrils
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top