Cambrils Connecta és el nou servei de WIFI gratuït a Cambrils

Els cambrilencs i cambrilenques així com tots els visitants disposaran de Wi-Fi gratuït, les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. ‘Cambrils Connecta’ atén a necessitats com ara: Navegació segura per Internet, Optimització del temps de cerca, Garantia de resultats de qualitat, Continguts dinàmics i geolocalitzats i Múltiples Idiomes.

El portal Cambrils.cat i l’App de Cambrils, seran els proveïdors de continguts municipals de ‘Cambrils Connecta’, garantint l’oficialitat del servei.

El projecte té per objectiu dotar de xarxa Wi-Fi al municipi, i per tant, crear un canal d’accés a la informació, productes i serveis de Cambrils, tan als residents com als visitants. A través d’aquest servei, els usuaris podran accedir a tota la informació municipal i dels comerços adherits, amb la qual cosa, la proposta facilita l’accés a la informació municipal i l’oferta cultural, turística, gastronòmica i comercial alhora que es potencia el sector comercial i turístic i es potencien i despleguen els serveis intel·ligents al municipi. A partir d’aquí, aquells que vulguin accedir a Internet i navegar en d’altres llocs web, necessitaran disposar dels tiquets que donen accés gratuït i que es poden obtenir en els comerços adherits a la campanya.

La normativa en matèria de telecomunicacions fa molt difícil que l’administració municipal pugui oferir aquest servei directament a la ciutadania. És per aquest motiu que, s’ha optat per la col•laboració público-privada per oferir un servei que, a la vegada, tingui un retorn per a l’economia local. A través d’aquest servei l’usuari tindrà informació rellevant de la ciutat com l’agenda, l’actualitat, el temps, què visitar o com desplaçar-se i alhora, de l’activitat econòmica local: comerços, restaurants, bars, promocions del comerç. Per tot plegat, es calcula que es comptarà amb 110.000 usuaris anuals i que es realitzaran un total de 650.000 consultes en un any.

Per accedir a aquest servei, els usuaris podran obtenir tiquets de navegació que oferiran els comerços associats a la campanya els quals disposaran d’un identificatiu que podran posar als aparadors”.

Els usuaris podran gaudir d’aquest servei al llarg de la façana marítima, així com als parcs públics (Pescador i Pinaret) i al Barri  Antic, Plaça de la Vila i Passeig Albert.


El servei compta ja amb 1.500 connexions setmanals

El servei es va posar en marxa de forma experimental per la Fira de Cambrils. Tot i no haver-se presentat oficialment, ha comptat amb puntes de 1.500 connexions en una hora que s’han estat navegant una mitjana de tres minuts i mig. Els serveis més consultats pels usuaris han estat l’agenda i el temps. En quarta posició es troben les ofertes comercials.


Dades generals

Segons l’informe Mobile Marketing de l’IAB Spain 2015, els usuaris fan un ús del Wi-Fi cinc vegades superior al dels 3G/4G en dispositius mòbils. El 75% prefereixen no consumir les seves dades si poden connectar-se a una xarxa WI-FI gratuïta. A més, el 97% dels turistes es connecten a través del Wi-Fi durant les seves vacances
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top